Historie

Het ontstaan van OKE FM

OKÉ FM begon in 2005 onder de naam Aalburg FM. De officiële opening werd verricht door burgemeester Buijserd.

Het idee over Aalburg FM is ontstaan nadat in maart 2004 de toenmalige lokale omroep uit de lucht ging. Na interne perikelen werd de zendvergunning ingetrokken, waardoor onze aanvraag direct in behandeling genomen kon worden.

Dankzij de steun van Burgemeester Buijserd en de gemeente Aalburg is onze aanvraag door het Commissariaat van de Media gehonoreerd. Aanvankelijk was het de bedoeling om de uitzendingen onder de naam van de toenmalige omroep voort te zetten. Gaandeweg kwam echter het besef dat de programmanaam niet onze doelstelling weergaf. Daarom is gekozen voor de naam Aalburg FM.

Op 25 maart 2005 was er eindelijk signaal. De testuitzendingen konden beginnen en de eerste uitdaging was het verzorgen van de live registratie van het tweede Wish Concert in ‘d Alburcht te Wijk en Aalburg. Wij hebben vele positieve reacties hierop mogen ontvangen en wij hebben het met plezier gedaan.

De testuitzendingen liepen voorspoedig, waardoor op 23 april 2005 om 18:00 officieel met de live uitzendingen kon worden gestart. Burgemeester Buijserd opende de officiële uitzendingen met het instarten van het nieuwe jinglepakket van Aalburg FM.

Aalburg FM is uitgegroeid tot een begrip binnen het Land van Heusden en Altena. Het duurde echter niet lang voor Aalburg FM uit zijn jasje gegroeid was, met een grote vraag van adverteerders buiten het Land van Heusden en Altena en diverse reacties van buiten het Land van Heusden en Altena, heeft het bestuur van Aalburg FM besloten haar horizon te verbreden. Met een extra frequentie, een nieuwe naam, nieuwe huisstijl en een nieuw bestuur is OKÉ FM klaar voor de toekomst! Na de naamswijziging werd OKE FM al snel ook de officiele lokale omroep voor de gemeente Zaltbommel.

Missie en visie

OKE FM is er om te informeren, inspireren en verbinden. Als publieke omroep willen wij de burgers van het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard verrijken en de samenleving versterken. Er is ruimte voor de in het uitzendgebied gevestigde verenigingen, stichtingen en anderen uit de samenleving die zich willen presenteren aan het publiek. Ook is er ruimte voor hun evenementen en activiteiten en andere organisaties die zich willen promoten en het publiek willen informeren.

Het DNA van OKE: dat zit in ons allemaal. In de vrijwilligers en alle andere mensen die OKE FM een warm hart toedragen. Wij zorgen ervoor dat vele luisteraars kunnen genieten. Wij informeren onze luisteraars over het laatste regionieuws (het gesprek van de dag), geven informatie over cultuur, kunst, sport, maatschappelijke zorg en welzijn.

In het radioprogramma-aanbod zijn eveneens een aantal mooie muziek-, nieuws en sportprogramma’s opgenomen. Digitaal en on demand presenteren wij onze online kijkerspubliek een kijkje in de studio. En samen kijken wij vooruit met als gezamenlijke basis “het DNA van OKE”.

Jouw steentje bijdragen?

Lijkt het je leuk om in welke vorm dan ook OKÉ FM te steunen, laat het ons weten. Iedereen die enthousiast is en als vrijwilliger zijn steentje bij wil dragen is van harte welkom. Bekijk hiervoor onze vacatures.

Bestuur OKÉ FM:

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar bestuur@okemedia.nl.

PASSIE, PLEZIER EN PROFFESIONALITEIT.

Login/Sign up