TV

Oké FM (voorheen Aalburg FM) is er om te informeren, inspireren en verbinden. Door de vorming van een streekomroep zijn wij in staat de inwoners van Altena, Maasdriel en Zaltbommel nog beter op de hoogte te houden van de gebeurtenissen in hun regio. Met videoverslagen on demand, luisterrijke radio-uitzendingen en actuele berichten op internet en sociale media krijgt de streek Altena en de Bommelerwaard een omroep om trots op te zijn. Een omroep waar elke inwoner zich mee verbonden voelt.

Sinds 2017 is OKE TV gestart. Onze tv-afdeling is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de regio Altena en Bommelerwaard en verwerkt dit in mooie reportages. Deze reportages zijn terug te vinden via onze website.

Daarnaast kunt u dagelijks OKE TV bekijken via onze Ziggo kanalen! Op OKE TV vindt u dagelijks het laatste regionieuws en de leukste videoreportages uit uw regio.

Altena:

  • op kanaal 41 en voor klanten met een zogenaamde insteekmodule (CI+) ook op kanaal 916

Zaltbommel / Maasdriel:

  • op kanaal 36 en voor klanten met een zogenaamde insteekmodule (CI+) op kanaal 377

Braderie op de Bommelweek ondanks het weer toch nog aardig bezocht

Zaltbommel – Donderdag 15 augustus was het tijd voor de braderie op Bommelweek in Zaltbommel. Ondanks het de regen die af en toe viel kwamen de mensen toch nog op de markt af. Op die markt kon men van alles vinden. Van kraampjes met kleding tot etenswaren. Ook een hapje en een drankje doen op een terrasje behoorde ook tot de mogelijkheden. Vrijdag 16 augustus zal er een stormbaan op de markt zijn te vinden. Zaterdag 17 augustus zal het beroemde foodtruckfestival ook weer neerstrijken op de Markt in Zaltbommel.

Zeskamp tijdens Bommelweek 2019

ZALTBOMMEL – Van 10 t/m 17 augustus wordt in Zaltbommel de bekende Bommelweek 2019 gehouden met heel wat activiteiten.

Timmerdorp Genderen 2019

GENDEREN – Afgelopen maandag 5 augustus is Timmerdorp Genderen van start gegaan dat wordt gehouden op Park Veldzicht, Langepad 13.

Ultralopers trotseren tropische hitte (video)

NEDERHEMERT – Terwijl heel Nederland zucht en kreunt vanwege de tropische temperaturen waren vandaag een 20-tal Ultralopers actief die vandaag een etappe van 67 kilometer van Barendrecht naar Nederhemert Zuid voltooide. De deelnemers die uit alle werelddelen komen doen mee aan de Ultra Holland Tour, 900 kilometer lopen in 14 dagen. De deelnemers zijn vanmorgen om 07.00 uur vertrokken in Barendrecht en het einddoel was de natuurcamping op Nederhemert Zuid. Daarvoor gingen ze dwars door het Land van Heusden en Altena, vervolgens door de Bommelerwaard richt Nederhemert, en het laatste stukje gingen ze met het pontje van Nederhemert Noord naar […]

Watersportvereniging Woudrichem in het zonnetje gezet na overwinningen in Schotland

WOUDRICHEM – Op donderdag 18 juli 2019 werden de roeiers van Watersportvereniging Woudrichem in het zonnetje gezet voor hun inspanningen tijdens het WK Skiffie Worlds in Stranraer Schotland.

26ste Oldtimer Toertocht Altena druk bezocht

 ALMKERK – Op zaterdag 6 juli 2019 werd de 26ste Oldtimer Toertocht Altena 2019 gehouden. Er waren dit jaar weer heel wat inschrijvingen en mede door het prachtige weer werd de startplaats in Almkerk weer druk bezocht.

Tieners slapen een nacht in een krot voor het goede doel

Almkerk – In de nacht van vrijdag 5 juli op zaterdag 6 juli slapen zo’n 15 jongeren in een geïmproviseerd tentje van karton. Dit voor het goede doel.

Snikhete Villa Pardoes in Gameren

GAMEREN – Op zaterdag 29 juni 2019 werd in Gameren weer de bekende actie voor Villa Pardoes gehouden waar de temperaturen opliepen tot 35 Graden.

SamenLoop voor Hoop Altena gezellig druk

Van vrijdag 28 tot en met zaterdag 29 juni 2019 werd de grote SamenLoop voor Hoop Altena gehouden waar weer heel wat teams aan mee deden.

Open dag gemeentehuis Altena

ALMKERK – Op 22 juni 2019 werd in het gemeentehuis van Altena Open dag gehouden. Bezoekers konden in heel het pand in Almkerk rondkijken en vragen stellen aan de raadsleden en medewerkers.

Ertepikkers bijna van start met de grote Dorpsquiz

GENDEREN – Nog even en de Ertepikkers kunnen hun hart ophalen als ze het draaiboek ontvangen in het dorpshuis van Genderen.

Zomer in (Nieuwaal) Gelderland

NIEUWAAL – Nog een kleine zes weken en dan staat Nieuwaal in het teken van Zomer in Gelderland. Omroep Gelderland gaat dan op 8 augustus van ’s-morgens vroeg tot in de avond uitzendingen maken voor zowel de radio als voor TV. Het is de bedoeling dat het dorp Nieuwaal de strijd aan gaat binden met een aantal andere plaatsen in Gelderland. Er zit een spelvorm in, en er zullen door de dag heen diverse opdrachten worden uitgevoerd. Nieuwaal weet al een beetje wat hun te wachten staat want in voorgaande jaren deden Zuilichem en Gameren ook al mee. Het hoogte […]

Jaarmarkt Wijk en Aalburg druk bezocht

WIJK EN AALBURG – Op zaterdag 15 juni werd de 36ste Jaarmarkt gehouden in Wijk en Aalburg waar 130 kramen bezocht konden worden. Ondanks de natte start klaarde het weer snel op en over de dag genomen zijn een paar druppels gevallen die de bezoekers van de Jaarmarkt niet thuis hielden. We spraken verschillende mensen die van ver buiten Wijk en Aalburg kwamen en menigeen stond verbaasd hoe deze Jaarmarkt was georganiseerd. OkéFm stond met de medewerkers bij Zorgplein Maaswaarden die een actie op touw hadden gezet om via een kaart de voorspelling in te vullen van de damesvoetbalwedstrijd die […]

450 wandelaars bij wandelvierdaagse in Wijk en Aalburg

Wijk en Aalburg – Deze week organiseert wandelsport vereniging Wandel Vreugd uit Wijk en Aalburg weer hun jaarlijks terugkerende wandelvierdaagse. Zo’n 450 mensen lopen mee met de vierdaagse. Er zijn verschillende afstanden te lopen tot wel 10 kilometer. Ook deden er heel veel kinderen mee via de twee basisscholen in Wijk en Aalburg. Wij waren erbij op de woensdag en maakte een korte reportage.

Feestduo Kaaigezellig, Johan Vlemmix en het OKE Team presenteren OKE single!

REGIO – De vrijwilligers van OKE Media laten zich horen in de omroepdiscussie rond de gemeente Altena. In de gemeente Altena is er na de fusie van Aalburg, Werkendam en Woudrichem nog maar plaats voor 1 omroep. De discussie gaat er flink aan toe. Voor het team van OKE hoog tijd om zich te laten horen. Feestduo Kaaigezellig en Johan Vlemmix hebben samen met het OKE team een single opgenomen om het team van OKE Media een hart onder de riem te steken. “Het is een typische OKE actie, een actie die hopelijk een positieve twist geeft aan deze omroepdiscussie.”, […]

Veel bekijks bij truckpulling Nederhemert

Nederhemert – Op vrijdagavond 7 juni organiseerde de Oranjevereniging van Nederhemert weer de jaarlijkse truckpulling. Aan het begin van de avond zag het weer er erg somber uit. De regen viel uit de lucht en het zag maar erg grijs. Toch werd het om 19.30 uur droog en kon de wedstrijd volgens planning worden verreden. Op een harde kleibaan mochten 17 trucks een poging doen om een goede afstand te trekken. De trucks die een zogenaamde Full Pull reden (100 meter) gingen door naar de volgende ronde waar er ook weer een paar truck af vielen. Aan het einde van […]

AltenaLokaal scoort voor de kas van het G-Team, maar verliest dik in het veld!

ANDEL – Terwijl de rest van het land voor de buis zat voor het Nederlands elftal, werd er in Altena een andere belangrijke voetbalwedstrijd gespeeld. Het was een gezellige drukte donderdagavond op het terrein van Sparta’30 in Andel. Voor het derde jaar op rij organiseerden de lokale politieke partij Altena Lokaal daar een voetbalwedstrijd. AltenaLokaal voetbalde donderdagavond voor het derde jaar op rij tegen het G-team van Sparta’30. De eerste twee edities wist AltenaLokaal het niet te winnen van de voetballers van het G-team, maar donderdagavond leek het eerst even spannend te worden. De spelers van het G-team hadden een […]

Buitenspeeldag Aalburg 2019

AALBURG – Op 5 juni 2019 werd weer de Buitenspeeldag gehouden op het marktplein en rond het Marktplein.

YFC Mudrun Almkerk 2019

ALMKERK – Afgelopen zaterdag 1 juni 2019 organiseerde YFC een grote Mudrun waar je lekker door de bagger kon sporten. De baan van 2,2, km zorgde voor een uitputtende race. Het prachtige weer zorgde voor veel gezelligheid rondom de baan. Eén van de lopers vond het helemaal geweldig en maakte een tweede ronde. Dan heb je toch echt een conditie als een paard.

Videoreportage Truckshow Nederhemert

NEDERHEMERT – Ook dit jaar kon het wat betreft de weersomstandigheden bij de Truckshow in Nederhemert niet op. De truckers die met 280 voertuigen naar Nederhemert gekomen waren genoten dan ook met volle teugen.

OKE FM dreigt te moeten stoppen!

Na de fusie tussen de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem is er in de nieuwe gemeente Altena nog maar ruimte voor slechts 1 lokale omroep. Op dit moment zijn er twee omroepen in Altena waar de gemeenteraad tussen moet kiezen. Als de gemeenteraad dus niet kiest voor OKE Media, dreigt dit het einde voor OKE FM, OKE TV en onze nieuwswebsite! Wat kunt u doen? Wilt u ook niet dat wij moeten stoppen? Steun ons en laat uw stem horen aan de gemeente Altena! Dit is wat u kunt doen om ons te steunen: 1: Ga mee naar de gemeenteraad! Op dinsdagavond 11 […]

Henk van der Stelt winnaar Rondje Almkerk

ALMKERK – Hankenaar Henk van der Stelt heeft zaterdagmiddag met overmacht Rondje Almkerk gewonnen, met een tijd van 34:42 was hij meer dan twee minuten sneller dan de nummer twee in de wedstrijd. Na een aantal jaren van afwezigheid was Rondje Almkerk weer terug in het Blankers & Van Vark stratenloop circuit, dat al aan zijn 35e seizoen bezig is. Vanwege een overval agenda trof de organisatie het niet wat betreft het aantal deelnemers dat aan de start stond. En dat was mede jammer omdat de opbrengst naar Ropa Run Team Almkerk zou gaan.

Scouting Altenadag in Hank

 HANK –  op 25 mei 2019 hielden de drie scoutingverenigingen in Altena: Scouting Altenagroep te Sleeuwijk, Scouting Loevestein te Woudrichem en Scouting Hank te Hank, een gezamenlijke “Altenadag””.

Bijna 200 bromfietsen bij elkaar voor toertocht vanuit Wijk en Aalburg

Wijk en Aalburg – Zaterdag 25 mei was de dag dat bromfietsclub ‘t Zuigerke uit Wijk en Aalburg weer hun jaarlijkse toertocht organiseerde. Ongeveer 190 bromfietsen kwamen bijeen in de Langestraat om vanaf de route van zo’n 85 kilometer af te leggen. Ook was er een speciale route voor de solexen. Deze legde zo’n 50 kilometer af. Alle deelnemers kregen onderweg nog een hapje en een drankje en bij terugkomst van de route stond de frituur aan voor een lekker frietje.  

Enorme drugsopslag in loods Nieuwendijk (VIDEO)

Nieuwendijk – Tijdens een actie van politieteam Dongemond is vanmiddag op de bovenverdieping van een bedrijfspand aan de Rijksweg een enorme drugsopslag aangetroffen. De politie ging ter plaatse op onderzoek na een tip die was binnengekomen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). In verband met deze vondst is in Waalwijk een 21-jarige man aangehouden. Op de begane grond was een reguliere handel gevestigd. Een trap leidt naar de bovenverdieping. Daar zijn een groot aantal plastic zakken met XTC-pillen aangetroffen. Maar ook lag er amfetamine en MDMA. Het gaat om zeker 200 kilo, de straatwaarde van de drugs loopt in de miljoenen […]

Videoverslag 15e Krakelingenloop Heukelum

HEUKELUM – Bij het 3e lustrum van de Krakelingenloop in Heukelum kwamen zaterdagmiddag 420 deelnemers aan de start. Bij de mannen ging Maarten van Zetten als eerste over de eindstreep. Bij de vrouwen was Petra Sloots de sterkste. Later komt er nog een uitgebreid verslag.

Ooievaars in Drongelen komen ieder jaar terug

DRONGELEN – Vandaag waren we in Drongelen om de ieder jaar terug keren ooievaars te bewonderen. Vorig jaar met 5 jongen en dit jaar met 4 jongen. We maakten een korte video van moeder en de vier kleintjes, die al aardig beginnen te groeien.

Drama aan het einde van het Open NK Hoge Pi in Zaltbommel

ZALTBOMMEL – Een glorieuze Engelse winnaar zondagmiddag bij het Open NK Hoge Pi in Zaltbommel, die de finish in Zaltbommel wellicht nooit meer zal vergeten. De man die met kop en schouders de rest van het deelnemersveld declasseerde zat nog na te genieten op zijn twee meter hoge rijwiel toen hij een stoeprand raakte en vervolgens hard in aanraking kwam met de Zaltbommelse klinkers.

Opening Park Veldzicht trekt veel bezoekers

GENDEREN – Op zaterdag 11 mei werd Park Veldzicht opengesteld voor het publiek en waar een dikke duizend mensen op af kwamen.

Dodenherdenking in Altena

Altena – In de gemeente Altena is er op acht plekken dodenherdenking herdacht en kransen gelegd. Burgemeester Marcel Fränzel was aanwezig in Wijk en Aalburg om namens de gemeente Altena een krans te leggen. Wij waren in Wijk en Aalburg in Genderen en hebben onderstaande reportages gemaakt.

Super Koningsoptocht in Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG -Op vrijdag 26 april werd in Wijk en Aalburg een Superoptocht gehouden waar 115 kinderen aan meededen.

Koningsdag Zaltbommel 2019

ZALTBOMMEL – Het scheelde niet veel of de viering van Koningsdag in Zaltbommel was helemaal niet doorgegaan. Het Oranjecomité had door gebrek aan vrijwilligers de stekker uit de organisatie getrokken waardoor het er na uitzag dat er geen activiteiten zouden komen.

Koningsdag 2019 in Altena

ALTENA – Op Koningsdag waren er in Altena heel wat activiteiten te doen in de vele dorpen. We bezochten een aantal dorpen en maakte daar een kort video overzicht van.

Zeepkisten race van dijk af met koningsdag in Veen

Veen – Oranje vereniging Prinses Margriet heeft ook dit jaar weer de jaarlijkse zeepkistenrace aan de Witboomstraat in Veen georganiseerd. De animo was groot. 37 zeepkisten kwamen van de dijk afgescheurd en plonsden door de waterbak. Ook langs het parcours waren veel toeschouwers die onder het genot van een hapje en een drankje naar de zeepkistenrace kwamen kijken. Wij waren erbij en maakte onderstaande reportage.

Koningsdag bij ‘De Oude School’ in Drongelen

Drongelen -De organisatoren van het Dorpshuis ‘De Oude School’ aan de Gansoyen in Drongelen heeft dit jaar weer niet stil gezeten met Koningsdag. Dit jaar was kermis het thema waar alles om draaide. Er waren grote springkussens en nog veel meer te beleven voor de kinderen. Ook was er weer de jaarlijkse optocht waar toch nog een leuk aantal kinderen aan meedoen voor een dorp met 400 inwoners. Wij waren erbij een maakte onderstaande reportage.

80 van 1 Altena

ALTENA – Op 6 april 2019 werd de eenmalige wandeltocht ‘80 van 1 Altena’ gelopen en de wandelaars konden genieten van het prima weer die dag.

Sport en Vriendschap wint Driekamp in Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG – Afgelopen zaterdag 23 maart 2019 werd in D’ Alburcht geturnd op de felbegeerde wisselbeker turnen voor recreanten.

De natuur laat zijn pracht en praal ontluiken

REGIO – Na alle regen en wind is het al een paar dagen prima weer en de natuur laat zijn pracht en praal zien.

Nationale Boomplantdag Veen

VEEN – Op 13 maart 2019 was het Nationale Boomplantdag in Nederland. Op verschillende plaatsen in Altena deden de lagere scholen mee aan deze dag.

Burgemeester reikt eerste lintjes uit in de gemeente Altena

Altena – Burgemeester Marcel Fränzel heeft op woensdagavond 30 januari de eerste lintjes van de gemeente Altena uitgereikt. Leden van het voormalige SIGMA team Altena die tien jaar of langer in dienst waren kregen de koninklijke onderscheiding. De volgende mensen kregen de het lintje vanavond opgespeld : Dhr. J. Dammers, Dhr. C.L. van het Einde, Dhr. J. Oost, Mevr. A.M.J. Oost – Duijster, Dhr. G.P.M. van der Pol, Mevr. A. Boterblom, Dhr. D. Rochat, Dhr. J. Vos, Mevr N. Nieuwkoop – van Wijk. Het SIGMA (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie) stond klaar om bij grote medische incidenten bij te […]

Gezellige drukte bij Moonlightshopping Aalburg

Wijk en Aalburg – Ondernemersvereniging Hart van Aalburg hebben dit jaar voor de tweede keer een echte schaatsbaan verzorgd op het marktplein. Hierbij waren veel randactiviteiten bij met als klap op de vuurpijl de Moonlightshopping op vrijdagavond.  

CDA blijkt het grootst na de gemeenteraadsverkiezingen voor Altena 2019

Altena – Gisteren 21 november was het zover, de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Altena. Van alle mensen die mochten stemmen kwam iets meer als de helft (52.15%) langs het stembureau. Het CDA blijkt na vandaag het populairst in Altena. Als tweede kwam de lokale partij AltenaLokaal uit de bus. De derde plek in gevuld door de SGP. De zetelverdeling is als volgt : CDA                                  8 zetels AltenaLokaal                 6 zetels SGP                                  5 zetels ChristenUnie                 4 zetels Progressief Altena        4 zetels VVD                                 3 zetels Burgerstem Altena      1 zetel Jezus Leeft                     0 zetels Dit […]

Veel mensen komen een kijkje nemen op kijkdag Veldzicht

Wijk en Aalburg – Afgelopen vrijdag was er op park Veldzicht een kijkdag. Mensen mochten komen kijken wat er allemaal te zien en te doen is. Park Veldzicht was een voormalig zwembad wat nu is omgebouwd tot een prachtig park. Mensen met een lichte verstandelijke beperkingen komen naar park Veldzicht voor dagbesteding. Zo kunnen ze onder andere dieren voeren. Planten verzorgen en nog veel meer wat moet gebeuren. Op dit moment is het park drie dagen in de week open. Het streven is omdat naar vijf en misschien wel zes dagen per week te krijgen. Park Veldzicht wordt het park […]

Veel kinderen op Veiligheidsdag Zaltbommel

Zaltbommel – De gemeente Zaltbommel heeft vandaag (29-09) een veiligheidsdag georganiseerd. Deze vond plaats voor het gemeentekantoor langs de Hoogeweg in Zaltbommel. Brandweer, Ambulance, Politie, Defensie en het Rode Kruis waren aanwezig en lieten zien wat ze konden. De bezoekers konden in en om de voertuigen om eens te zien wat er allemaal inzit. Ook mochten kinderen een brandje blussen en Defensie was aanwezig met een F-35 simulator. Beter bekend als de JSF. Veel ouders kwamen even een kijkje nemen met hun kinderen.

Grote drukte bij Boerenerfdag 2018

Wijk en Aalburg – Vandaag werden er op de Geitenboerderij van de familie Combee wel zo’n 3000 bezoekers verwacht op de Boerenerfdag. Bezoekers konden alles bekijken op de geitenboerderij. Van geit tot melk. De kinderen konden spelen en van een glijbaan af die gemaakt was van hooibalen en een kiepkar. Zelfs de brandweer was van de partij om wat demonstraties te geven.

Grote brand legt schuur in as Woudrichem

Woudrichem – Omstreeks 1.00 uur is er aan de Jan Spieringweg te Woudrichem. De brand woede in een schuur op een boerderij. In de schuur zouden hooibalen en wat werktuigen bevinden. De dieren zijn tijdig geëvacueerd. De brandweer schaalde op naar grote brand. Brandweer Woudrichem, Sleeuwijk, Almkerk en de hoogwerker uit Oosterhout was ter plaatse. De schuur kan als verloren worden beschouwen.