Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Nme De Grote Rivieren zoekt gidsen

Geschreven: 06-05-2024
Nme De Grote Rivieren zoekt gidsen

HEEREWAARDEN - Nme De Grote Rivieren organiseert excursies en struintochten in het rivierengebied, voor de basisschoolleerlingen van de Bommelerwaard. Daarvoor zoekt men gidsen.

Het uitgangspunt voor de struintochten is het ontstaan van het rivierkleigebied waarin we wonen.  Zowel langs de Maas als langs de Waal worden deze leerzame buitenactiviteiten aangeboden. Basisscholen in het gebied maken hier - en met plezier - regelmatig gebruik van.

De struintocht is bedoeld voor leerlingen vanaf groep 5 en vindt vooral plaats in de Gamerse waard, de Breemwaard tussen Zuilichem en Nieuwaal en de Hurnse Kil. 

Vrijwillige basis
Nme De Grote Rivieren laat weten: 'We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om op vrijwillige basis samen met een groepje kinderen (aantal van 6 tot 12) in de uiterwaarden te wandelen.'

Voorwaarden
Vanuit het bezoekerscentrum in Heerewaarden wordt voor belangstellenden een korte cursus aangeboden. De belangrijkste voorwaarde is het leuk te vinden met een groepje kinderen de natuur langs de rivier in te trekken. In spel- en opdrachtvorm nemen de kinderen op een plezierige manier kennis van de planten en dierenwereld die daar zichtbaar is. De nadruk ligt daarbij op beleving. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van loepjes, herkenningskaarten, grondboren en schepnetjes. Daarbij worden de zintuiglijke waarnemingen zien, ruiken, proeven en voelen ingezet. De struintochten duren anderhalf tot twee uur.

Reageren
Belangstellenden kunnen contact opnemen met het bezoekerscentrum te Heerewaarden.
Telefoonnummer:  0487-572831 (Angela van Mourik) of 06-18398003 (Maria de Bijl).                                                                        via e-mail: educatie@bcdegrotetivieren.nl

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Heerewaarden te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Jonge slechtvalken Poederoijen geringd

POEDEROIJEN - Vrijdag (17-5) werden jonge slechtvalken geringd. Het gaat om de vogels die verblijven in de nestkast op de fabriek van FeedValid in Poederoijen. Er zitten daar drie gezonde vrouwtjes van ruim drie weken oud.

De vogelringer werd door het trio hartelijk welkom geheten. De s...

NK wielrennen voor Raadsleden gewonnen door Peter Van Liempt

BOMMELERWAARD - Zaterdag (18-5) werd het NK wielrennen voor Raadsleden verreden. Dat gebeurde in Veenendaal. Maar ook gemeente Maasdriel was aanwezig. En hoe ...

Het ‘NK voor Raadsleden’ werd georganiseerd in Veenendaal. Over een afstand van 30 kilometer streden raadsleden u...

WK Nunchaku-Do in Nederland Sportteam-Elhatri neemt deel met 3 deelnemers

EINDHOVEN - Drie deelnemers van Sportteam-Elhatri naar wereldkampioenschap Nunchaku-do

Dit jaar vindt op 25 en 26 mei het wereldkampioenschap Nunchaku-do plaats op sportlandgoed De Haamen te Beek. Deze worden georganiseerd door de WNA (World Nunchaku Association).

Deelnemers k...