Bommelerwaard

‘Mooie deal’ rond zwembad Kerkdriel

0

KERKDRIEL – Burgemeester Hennie van Kooten van Maasdriel is blij met de ‘mooie deal’ over de bouw van een nieuw zwembad binnen de gemeentegrenzen. Het zwembad van Kerkdriel wordt verkocht aan Europarcs, samen met MFC De Kreek. De recreatieondernemer mag bovendien extra recreatieappartementen ontwikkelen rond het multifunctionele centrum aan de Wilgenpas.

De gemeente zat in de maag met het huidige, verouderde zwembad dat eigenlijk voor veel geld vervangen moest worden. Europarcs wil nu een nieuw zwembad voor het recreatiepark waar ook de inwoners van de gemeente de komende twintig jaar ook gebruik van kunnen maken. En dat is voor Maasdriel natuurlijk een prima deal. De gemeente schuift tot 2024 jaarlijks 150 duizend euro in het zwembad en daarna een ton per jaar. Door de verkoop bespaart de gemeente zo’n 5 ton per jaar.

Overleg
Wel is nog overleg nodig met Rijkswaterstaat voor de bouw van de buitendijkse recreatieappartementen. Ook de gemeenteraad moet nog akkoord gaan. Het licht in de raad staat op oranje. Daar leven nog wel een aantal vragen zoals wat de gevolgen zijn voor de verenigingen die het zwembad gebruiken. Volgens Van Kooten moeten de details van het principebesluit nog verder uitgewerkt worden.

Bron: Bommelerwaard.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard