AalburgVeen

Drukte voor online marketing bureaus door lockdowns

0

VEEN – In de afgelopen maanden zijn verschillende bedrijven hard geraakt door het COVID-19 virus. Door deze vervelende periode hebben vele bedrijven een pak slaag gekregen en zij zagen hun omzet snel verdampen. Daarentegen is de online marketing branche niet hard geraakt. Sterker nog, de mogelijkheden voor online marketing bedrijven zijn enorm gegroeid. Voor een online marketing bureau als HV Media uit Veen heeft de Corona crisis juist voor grote drukte gezorgd. Henri van HV Media blikt terug op een bijzondere periode. “De kijk op online marketing is veranderd. Ondernemers weten nu dat als een bedrijf eenmaal beter in Google presteert en hoger op de ranglijst komt, ze eerder worden gevonden. De zichtbaarheid van een bedrijf in Google is erg belangrijk want uiteindelijk zorgt dat voor meer omzet.”

Covid-19 omzetten naar een positieve noot
Vele bedrijven moesten in de Corona-crisis noodgedwongen naar online. De fysieke winkel werd gesloten en het enige dat de ondernemer nog wat ruimte kon bieden waren de e-commerce activiteiten. Rond de diverse lockdowns zijn online marketing bureaus zoals het team van HV Media volle bak aan de slag gegaan om bedrijven op weg te helpen zodat zij zich zo goed mogelijk door de pandemie konden worstelen. Bedrijven die in het bezit zijn van een winkel en de winkel moest sluiten door de Corona maatregelen hadden veel baat bij een goed werkende webshop. Hierdoor konden deze bedrijven alsnog een omzet genereren en is de klap minder hard aangekomen. “Een professionele webshop is heel belangrijk want op deze manier kunnen producten toch aan de juiste doelgroep gepresenteerd en verkocht worden. Voor vele bedrijven was online marketing dé uitkomst om de diverse lockdowns te overleven”, weet de SEO specialist. “Wel moeten we realistisch blijven; een online marketing bureau kan uw bedrijf niet in één dag hoger brengen in Google. Als u echt organisch goed gevonden wilt worden, is dat een project van een langere termijn en daarvoor gaan de specialisten van HV Media hard voor aan de slag. Op korte termijn kunnen de specialisten van HV Media natuurlijk adverteren bij Google, maar daar hangt dan ook weer een prijskaartje aan”, aldus Henri.

Online marketing als reddingsboei voor MKB
Online marketing bureau HV Media slaat graag de handen ineen om het MKB weer de goede kant op te krijgen. “Mensen denken dat bovenaan in Google staan zaligmakend is, maar dan komen ze bedrogen uit. Naast het hoger staan in Google is het van groot belang dat de basis van de website juist is en dat daar goed te tijd voor word genomen. Ondernemers moeten zich de vraag stellen welke zoekwoorden voor hun branche relevant zijn en wat maakt hun website of bedrijf zo uniek maakt. Wat willen ze bereiken? Meer bezoekers of meer kopende klanten? Pas als dat helder is kunnen we de basis leggen voor de juiste marketing voor een bedrijf”, zo vertel Henri. Hij vindt het positief dat ondernemers niet langer meer afhankelijk willen zijn van één verkoopkanaal of marketingkanaal en raadt bedrijven aan om online marketing serieus te nemen.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg