Bommelerwaard

ElkWelzijn zoekt vrijwillige buurtbemiddelaars

0

BOMMELERWAARD – Buurtbemiddeling stimuleert in Nederland al 25 jaar het prettig omgaan tussen buurtgenoten. Dankzij de hulp van vrijwillige buurtbemiddelaars komen buren na een conflict weer met elkaar in gesprek. Buurtbemiddeling ElkWelzijn is op zoek naar mensen die het team komen versterken in de regio Tiel, Maasdriel, Zaltbommel en Neder-Betuwe.

Vrijwillige buurtbemiddelaars helpen buren te zoeken naar een oplossing die voor alle betrokkenen aanvaardbaar is. Zij doen dat in een bemiddelingsgesprek, waarin twee bemiddelaars samen met de beide buren om de tafel gaan zitten. Voor dit gesprek bezoeken ze eerst de buren elk apart. ElkWelzijn zoekt vrijwilligers die beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden, die zonder oordeel naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig blijven. Vrijwilligers krijgen een uitgebreide training in het voeren van bemiddelingsgesprekken.

Wethouder Adrie Bragt: “Als buren zijnde leef je dicht op elkaar; daarom vind ik het ook heel belangrijk dat inwoners er samen uitkomen als er iets speelt. De ondersteuning van een buurtbemiddelaar past hier goed bij”.

Steentje bijdragen
De gemeente laat weten: ‘Het gaat om boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Het kost gemiddeld enkele, zelf in te plannen (avond)uren per maand. Daarnaast is er regelmatig een bijeenkomst met collega-bemiddelaars om ervaringen uit te wisselen. Vrijwilligers worden begeleid door de coördinator van het project. Zou u graag een steentje willen bijdragen aan een fijne leefomgeving en een prettige buurt om in te wonen? Dan kunt u zich opgeven om buurtbemiddelaar te worden.’

Dit kan door het sturen van een korte mail met uw gegevens naar buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl. De coördinator neemt dan contact op.

Meer informatie: tel. 0345 225 000 of www.elkwelzijn.nl/Buurtbemiddeling

Bron: Bommelerwaard.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard