Altena

Altena bouwt 3 nieuwe brandweerkazernes

0

ALTENA – Een nieuwe thuisbasis voor de bandweerkorpsen van Almkerk, Hank en Dussen ligt in het verschiet. Alle voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond. De gemeenteraad zegt in de raadsvergadering van 13 juli de laatste benodigde kredieten definitief toe. Daarna kan de bpouw beginnen.

Er worden drie functionele gebouwen neergezet waarmee de brandweer in Almkerk, Dussen en Hank haar taken weer kan uitoefenen volgens de wettelijke eisen. Het basisontwerp is voor alle kazernes hetzelfde. Wel zijn er lokaal extra accenten waardoor de kazernes goed aansluiten op hun omgeving. De gebouwen zijn duurzaam en energieneutraal, inclusief de inzet van zonne-energie.

Bouw
De daadwerkelijk bouw begint in oktober. Er wordt gestart in Almkerk, drie weken later in Dussen en weer drie weken later in Hank. De bouwwerkzaamheden lopen op deze manier steeds naast elkaar op waardoor er heel efficient gewerkt kan worden. In juli 2022 wordt de laatste kazerne opgeleverd.

Burgemeester Egbert Lichtenberg: “Wederom een stapje dichterbij. De nieuwe kazernes zijn echt broodnodig, niet alleen voor een adequate en nette huisvesting voor onze brandweervrijwilligers maar ook om de veiligheid in Altena zo goed als mogelijk is te borgen. Ik kijk uit naar de eerste schop in de grond en naar het moment dat onze mensen vanuit het nieuwe gebouw hun werk kunnen doen”.

Kosten
De bouwkosten van de drie kazernes vallen hoger uit dan in eerste instantie begroot. Dat heeft enerzijds te maken met de aangescherpte duurzaamheidseisen van de drie gebouwen en anderzijds met hogere bouwkosten als gevolg van de coronapandemie.

Bron: Altena.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena