Werkendam (regio)

Respectvolle Dodenherdenking in stromende regen

0

WERKENDAM – Dinsdagmorgen (4-5) waren er in Werkendam de eerste herdenkingen en krans- en bloemleggingen door basisschoolleerlingen van ‘t Kompas, de Sigmondschool en het Baken. Ook wethouder Roland van Vugt, twee nabestaanden en enkele leden van het comité Werkendam waren aanwezig.

Achtereenvolgens werden bloemen en kransen gelegd op de verzetsgraven van Van Driel en Van de Sande. Dat gebeurde ook bij de geallieerde graven, bij het graf van verzetsman Van den Hoek, bij de Stolpersteine en bij de monumenten van de Merwedegijzelaars.

Ondanks de beperkte omvang – ook dit jaar – verliepen de herdenkingen respectvol.

Nadat in de stromende regen bloemen waren gelegd, brak de zon door’, aldus Comitié Werkendam in een bericht op de sociale media. Daar deelt men nog meerdere foto’s.

Herdenking
Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenkt Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei wordt gevierd dat Nederland in 1945 is bevrijd. Vanwege de coronapandemie zijn er overigens geen evenementen.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept het land op om hier ook dit jaar vooral vanuit huis bij stil te staan. Dit kan door op 4 mei de vlag halfstok te laten hangen (van zonsopgang tot zonsondergang) en twee minuten stil te zijn om 20.00 uur.

(Foto Comité Werkendam)


Deel dit bericht met je vrienden!

Bron: Werkendam.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten