Aalburg

Altena kan weer genieten van muziek van Bach

0

WIJK EN AALBURG – ALTENA: Op 21 maart is de verjaardag van J.S. Bach. Stichting Oude kerk Aalburg organiseert dan opnieuw een open podiumconcert. Door Corona kan dat dit jaar wederom niet doorgaan. En dat terwijl muzikanten snakken naar optredens, terwijl ook inkomsten vaak helemaal zijn weggevallen door het gebrek aan concerten of festivals.

Op 12 en 13 maart worden in de oude kerk opnames gemaakt waar 17 muziekliefhebbers een stuk van J.S. Bach spelen. Er wordt gezongen en gespeeld op  ondermeer orgel, gitaar, dwarsfluit, blokfluit, hobo, fagot, accordeon en spinet. Dit levert verassende muzikale combinaties op. De jongste muzikant is nog een tiener, de oudste 60 plus. Er wordt gespeeld en gezongen door amateur en professionele muzikanten. Bijna alle muzikanten en de technici komt uit Altena of hebben daar hun roots. ‘Omdat we wel met de spelregels van corona te maken hebben moeten de opnames allemaal apart gemaakt worden zonder publiek.’

Uitzending
In de  week van 15 tot 19 maart zendt Altena TV korte delen uit van de opnames. Met als sluitstuk een volledig concert op zaterdag 20 maart. Zo is het concert voor iedereen in Altena te volgen. ‘We hopen volgend jaar weer een echt concert te kunnen geven met weer nieuwe muzikanten die muziek van J.S. Bach willen laten horen aan heel Altena’, besluit de organiserende stichting.

Sponsoren
De gemeente vergoedt weliswaar het grootste deel van de kosten, maar Stichting Oude kerk Aalburg zoekt nog wel aantal sponsoren. ‘Mogelijk wordt er aan eind van uitzending QR-code getoond zodat mensen een gift kunnen doen, Als dat meer is dan de kosten zal het bedrag terugvloeien naar Corona Cultuurfonds wat door de gemeenteraad is ingesteld.’

Collegium Altena
Ook in het kader van de verjaardag van Bach zal in de kerkdienst van Hervormde Gemeente van Aalburg in de avonddienst een aantal koralen uit de Johannes Passion worden gezongen door een kwartet uit Collegium Altena.

Deel dit bericht met je vrienden!

Bron: Altena.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg