BommelerwaardZaltbommelZaltbommel (regio)

In Zaltbommel is noodbevel van kracht

0

ZALTBOMMEL – Voor vanavond en vannacht (26-1) heeft burgemeester Pieter van Maaren een noodbevel klaar liggen. Mensen die niet in Zaltbommel hoeven te zijn, worden door de politie weggestuurd.

In de loop van de dag ontvingen gemeente en politie signalen dat mensen van plan zijn vanavond naar Zaltbommel te komen om ongeregeldheden te veroorzaken. Daarom heeft burgemeester Van Maaren in afstemming met politie besloten een noodbevel klaar te leggen. Vanavond wordt in Zaltbommel extra politie ingezet.

Afschuw
“De beelden van vernielingen en plunderingen in ons land de afgelopen dagen heb ik met afschuw gevolgd. Ik heb begrip voor de frustraties die de coronamaatregelen bij sommigen oproepen, maar relschoppen is echt ontoelaatbaar. Dit is met gezond verstand niet te begrijpen. De signalen dat relschoppers naar Zaltbommel kunnen komen, hebben tot voorzorgsmaatregelen geleid. Vanavond is er in Zaltbommel extra politie beschikbaar en er ligt een noodbevel klaar. Met dit noodbevel kan de politie overlastgevende personen direct uit het gebied wegsturen. Ik ben blij met alle inwoners die met ons dit opruiende gedrag afkeuren. Laten we met elkaar de rust bewaren en allereerst zorgen voor onze eigen veiligheid.”, aldus burgemeester Van Maaren.

Noodbevel
Een burgemeester mag met een noodbevel afwijken van de normale wet, maar moet dit afstemmen op de situatie. Hoe groter het gevaar op een plek, hoe verder het noodbevel kan gaan. Met een noodbevel kan de politie mensen op straat fouilleren en wegsturen. Als mensen zich niet aan het noodbevel houden, dan plegen ze een misdrijf. Een noodbevel richt zich, in tegenstelling tot een noodverordening, tot één of meerdere personen en is daarmee in dit geval gericht om overlastgevers te weren.

Bron: Bommelerwaard.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard