Werkendam (regio)

Actie ‘Kunst voor je raam’ siert Altena

0

SLEEUWIJK / ALTENA – ‘Na het succes van de berenjacht en de speurtochten in gemeente Altena is het nu tijd voor kunst voor je raam. In deze heftige tijd kan kunst verbinden, troost, vrolijkheid en verdieping geven. Wat als we allemaal een schilderij of tekening voor ons raam plaatsen? Zo kan iedereen van kunst genieten, zeker nu musea en galeries dicht zijn.’ Aldus valt te lezen op de Facebook-pagina van Stichting Kunst die zetelt ion Sleeuwijk. Het atelier is vanwege Corona evenwel gesloten. Een extra reden dus om mee te doen met de actie “Kunst voor je raam.”

Alle kernen, iedere inwoner wordt opgeroepen, of eigenlijk uitgedaagd om mee te doen. Of je nu jong bent of oud, of je nu kunstenaar bent of helemaal niet. Ben je een professioneel, prima. Bwen je een amateur,, ook goed. ‘Daar gaat het nu niet over. Kunst is er voor iedereen en samen gaan we door deze moeilijke periode.’

Op de landelijke Facebook-pagina Kunst Voor Je Raam staan al honderden foto’s vanuit heel Nederland.

Meedoen
Plaats een tekening, schilderij of ander kunstwerk voor je raam en deel deze op social media:  Facebook en Instagram. Dat maakt het extra leuk. ‘Dan kunnen zoveel mogelijk mensen van jouw kunstwerk genieten. Vergeet niet #kunstvoorjeraam te vermelden’, besluit Stichting Kunst haar bericht.

Stichitng Kunst
Stichting Kunst organiseert, in samenwerking met ervaren docenten, schildercursussen en diverse kunstzinnige workshops voor beginners en gevorderden van jong tot oud in de gemeente Altena vanuit het atelier in Cultureel Centrum de Bolderik in Sleeuwijk. Het atelier beschikt over een eigen ingang op de hoek van Nanningh Keyserstraat / Jan de Waalstraat.

(Archieffoto ter illustratie)

Bron: Werkendam.net

Comments

Comments are closed.

You may also like