GiessenWoudrichem (regio)

Lean and Green Star voor Van der Stelt Logistics

0

GIESSEN – Van der Stelt Logistics uit Giessen kreeg de eerste ‘Lean and Green Star’ als erkenning voor het behalen van duurzame resultaten. Het bedrijf zet daarmee weer een stap in de reductie van CO2-uitstoot.

Duurzaam en verantwoord ondernemen staat bij het reeds 60 jaar bestaande familiebedrijf hoog in het vaandel. Met de officiële overhandiging van de eerder behaalde ster is een belangrijke bijdrage geleverd de verduurzaming van de totale transportketen. Jaco van der Stelt (directeur): “Wij zijn actief binnen diverse modaliteiten met hoogwaardig en kwalitatief containervervoer door Europa. Op vele fronten richten wij ons op het verlagen van de belasting op het milieu. Het is vrij uniek voor een containervervoerder om een dergelijke waardering te ontvangen, we plaatsen ons daarmee in de top 10 van transportondernemingen op dit vlak.’

Resultaten
Naast kostenbesparing waarderen ook de klanten van het Giessense familiebedrijf de voortdurende inspanning om de milieubelasting te reduceren. ‘Met bijvoorbeeld het gebruik van een rijstijlassistent, frequente controles op bandenspanning, cursussen voor chauffeurs, inzet van langere en zwaardere voertuigen (LZV’) en zogeheten Ecocombi’s alsook een adequate planning is een reductie van 27,7% per vervoerde eenheid reeds bereikt’, licht Van der Stelt de resultaten tevreden toe.

Bron: Woudrichem.net

Comments

Comments are closed.

You may also like

More in Giessen