Werkendam (regio)

Kids steken licht op in de Uitvindfabriek

0

ALMKERK / WERKENDAM – Geen snoepjes meer, maar uitvindingen. Daarmee gingen inmiddels ruim honderd kids uit Altena aan de slag. In de Uitvindfabriek in Breda, voorheen De Faam, maakten ze uitgebreid kennis met techniek.

Eerder togen De Halm en de Verschoorschool naar Breda. Dit keer leerlingen van OBS Sigmond en Talentenschool de Almgaard met de bus naar de Baroniestad. Zij deden daar mee aan allerlei spannende workshops om hun technische talenten te ontdekken én hun samenwerkingsvaardigheden te ontplooien. Het resultaat: blije gezichten, tientallen deuralarmen en diverse originele filmpjes. De scripts van de filmpjes werden door de kids zelf bedacht en met toepassing van een green screen gespeeld en opgenomen.

Gezamenlijk programma
Gemeente Altena en Werkendam Maritime Industries (WMI) ontwikkelden samen een programma waarmee basisschoolleerlingen spelenderwijs kennismaken met techniek. De bezoeken aan De Uitvindfabriek zijn volledig gesubsidieerd door de gemeente Altena.

WMI: ‘Hopelijk leidt deze kennismaking er toe dat meer jongens en meiden kiezen voor techniek – we hebben ze nodig! Wilma van Dongen bedankt voor de coördinatie!’

(Foto WMI)

Zie ook:
Kids Verschoorschool maken kennis met techniek (za, 28 nov 2020)

Bron: Werkendam.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten