AlmkerkAltena

Ondernemers teleurgesteld in gemeente Altena

0

ALTENA – In het kader van de week van de VN worden diverse gebouwen blauw uitgelicht, zo ook in de gemeente Altena. Het gemeentehuis in Almkerk is sierlijk blauw verlicht. Ook het voormalige gemeentehuis van de gemeente Aalburg is uitgelicht. Toch kan niet iedereen dit initiatief waarderen. Diverse ondernemers zijn teleurgesteld en verontwaardigd over de keuze van de gemeente Altena het project te gunnen aan een partij buiten Altena.

Het gemeentehuis van de gemeente Altena wordt uitgelicht door het bedrijf Stagelight uit Den Bosch, dit terwijl in Altena meerdere bedrijven zitten die dit zouden kunnen doen. De evenementensector heeft het bijzonder zwaar als gevolg van alle Coronamaatregelen.
Ondernemers binnen genoemde sector reageren verbolgen op het bericht. “Eerlijk gezegd ben ik bijzonder teleurgesteld in de gemeente Altena. Al maanden roept de burgemeester ons op om het samen te doen. De eventbranche staat al maanden stil ook een veertiental bedrijven uit Altena hebben een omzetverlies van meer dan 80%. Vandaag rij ik langs het gemeentehuis wat de komende dagen blauw wordt uitgelicht ter ere van VN75. Dan denk je dan zal de gemeente een van die bedrijven uit Altena wel inhuren. Nee hoor, een bedrijf van buiten Altena mag dit doen. Gaan we zo met de ondernemers in Altena om?”, reageert ondernemer Henk van der Zouwen verbolgen. Hij snapt dat de huidige leverancier ook zijn omzet wil. ‘Die hebben het waarschijnlijk ook zwaar. Dat is het probleem ook niet.’

Opmerkelijke keuze
Het is een opmerkelijke keuze van de gemeente Altena, menen ondernemers. Overal ontstaan initiatieven om juist de lokale economie te supporten. Ook in Altena waren dergelijke bewegingen als Koop Lokaal Altena. De onjuiste keuze voor het uitlichten van het gemeentehuis door ‘een derde partij’, vindt bijval.

“Dank je wel voor de ondersteuning van de lokale audiovisuele ondernemers door eerst de uitlichting van het gemeentehuis van Altena en vandaag weer een keer met het ondersteunen van de raadsvergadering buiten het gemeentehuis. En dat werk wordt gegund aan een Den Bosch audiovisueel bedrijf. Even informeren had gekund, maar jullie doen maar wat jullie handig lijkt. Wij genieten van onze uitkering maar werken liever voor ons geld. Maar dat hadden jullie nog niet bedacht. Bedankt namens de audiovisuele werknemers uit gemeente Altena”, zo schrijft ondernemer Hennie Westerlaken op Facebook.
Wijnand van der Hoeven van ChristenUnie is vooralsnog het enige raadslid dat heeft gereageerd op de kritiek. “Helaas moet ik je gelijk geven. Raar dat ze dat niet gevraagd hebben, zo vaak ook voor gemeente op pad geweest voor licht en geluid”, aldus Van der Hoeven.

(Foto Altena.Net – voormalig gemeentehuis Aalburg)

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Almkerk