Werkendam (regio)

Stukje Merwedebrug voor vrachtwagenchauffeur Tonnie

0
{"subsource":"done_button","uid":"AE711F53-7B3E-446D-A6F8-3CE8CBC3B330_1597405578508","source":"editor","origin":"gallery","source_sid":"AE711F53-7B3E-446D-A6F8-3CE8CBC3B330_1597405578529"}

WERKENDAM – Donderdagavond (13-8) kreeg vrachtwagenchauffeur Tonnie Smits uit Werkendam dan eindelijk een stukje van ‘zijn’ Merwedebrug. ‘Tonnie on Tour’ is een trouwe volger van Rijkswaterstaat en communiceert met grote regelmaat met de dienst over situaties op de weg

Vrijdagavond op zaterdagnacht (8-8) kortte Rijkswaterstaat (RWS) het beweegbare deel van de Merwedebrug met ruim één centimeter in, zodat deze bij uitzetting door warmte niet zou gaan klemmen.

Toen Tonnie las over de inkorting van de brug, twijfelde hij geen moment. Hij stuurde RWS een bericht of hij een stukje mocht hebben. Tonnie is groot fan van de Merwedebrug én een trouwe volger op Twitter van @RWSverkeersinfo. De vrachtwagenchauffeur is erg betrokken bij wat er op de weg gebeurt, met name als het gaat om de Merwedebrug. Hij heeft hierover zelfs een speciale Facebookpagina met van alles over de opbouw en het onderhoud van de brug, de geschiedenis en de afsluitingen.

Aantrekkingskracht
Op de vraag “Wat trekt je nou zo aan in de Merwedebrug?”, antwoordde Tonnie: “Geen idee. Zijn het de boogjes? Ik weet het zelf ook niet.” Al in zijn schooltijd reed hij eroverheen met de fiets en nu met de vrachtwagen. Zijn passie ontstond toen er haarscheurtjes in de Merwedebrug werden ontdekt. Tonnie is maakte daar foto’s. De haarscheurtjes verdwenen (door inzet van Rijkswaterstaat), maar de passie bleef: “Het is een absolute hobby.”

Inmiddels nam Tonnie een stukje van zijn favoriete brug in ontvangst in het bijzijn van de pers. Ook aannemer Andries Takke, projectverantwoordelijke Adri de Groot van Rijkswaterstaat en persvoorlichter Michel de Vos van Rijkswaterstaat vierden ‘het moment’ mee..

Verzameling
Het stukje Merwedebrug komt bij Tonnie thuis in de vitrinekast met de datum en een foto erbij. Daar ligt ook de passeerpas die hij zo’n 25 jaar geleden nodig had om de Merwedebrug over te mogen met de vrachtwagen, omdat er toen werkzaamheden gaande waren. De verzameling is sinds donderdag dus weer een stukje completer.

(Foto Tonnie on Tour)

Bron: Werkendam.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten