Werkendam (regio)

Onderzoek naar snelbusdienst in Altena

0

WERKENDAM – De haalbaarheid van een Altenaliner in de gemeente Altena wordt nader onderzocht. De gemeenteraad heeft hiervoor akkoord gegeven bij de vaststelling van de Openbaar Vervoervisie. Dit overeenkomstig de wens.

Vorig jaar had het CDA voorgesteld  om in 2020 een serieus onderzoek te doen naar de haalbaarheid een snelbusdienst

Altena is een landelijke gemeente die doorkruist wordt door de A27.   Aan de randen van onze gemeente bevinden zich openbaar vervoer opstapplaatsen de Tol, Nieuwendijk en Hank die het gebied naar buiten toe ontsluiten. De bereikbaarheid met openbaar vervoer tussen de 21 kernen is in veel gevallen niet optimaal en grotendeels afhankelijk van buurtbusverbindingen. Met het oog op ambities op het gebied van duurzaamheid en de leefbaarheid van ons gebied is een vurige wens van CDA hier graag verandering in te brengen.

Deze snelle busdienst zou kunnen pendelen over de bestaande provinciale wegen N322 (Nieuwendijk – Aalburg) en N285 (Hank-Aalburg) en zo vele kernen beter kunnen ontsluiten. Ook voor scholieren aan de westkant respectievelijk de oostkant van Altena wordt het dan eenvoudiger om Den Bosch  (nu soms meer dan 1,15 uur reistijd  nodig) of Breda/Tilburg te bereiken.

Raadslid Otto van Breugel (CDA)die vorig jaar dit plan inbracht is blij met het onderzoek wat de gemeente wil gaan doen. Van Breugel “het  idee is ontstaan tijdens de keukentafelgesprekken die het CDA met haar inwoners voert. Het komt vanuit onze inwoners en dan is het mooi dat goede ideeën worden onderzocht.

Deel dit bericht met je vrienden!

Bron: Werkendam.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten