Bommelerwaard

Politie zoekt getuigen voordeurbrand Hedel

0

HEDEL – Bij een woning in Hedel is in de nacht van zondag op maandag (29 juni) brand gesticht. De politie spreekt in de eerste berichten over ‘een vermoeden van brandstichting’. De voordeur van de woning aan de Hondsneststraat ging in vlammen op. De politie startte direct een onderzoek en vraagt nu om hulp.

Even na de klok half 3 kregen de hulpdiensten een melding van een brand die woedde bij de Hedelse woning. De brandweer ging direct ter plaatse.

Agenten deden aansluitend onderzoek. Op basis van hun eerste bevindingen gaat de politie nu uit van brandstichting. Om die reden is men op zoek naar mensen die informatie hebben dat het onderzoek verder kan helpen. 

Concreet wil de politie weten:

Wie heeft er afgelopen nacht tussen 00.00 en 04.00 uur iets opvallends gezien in Hedel of omgeving dat te maken zou kunnen hebben met deze zaak?
Heeft er iemand een voertuig of vervoersmiddel gezien in de nacht dat opviel?
Zijn er mensen in Hedel die camera’s hebben die op de straat zijn gericht er waarop iets opvallends is te zien tussen 00.00 en 04.00 uur?
Het kan ook zijn dat u al voor de nacht of op andere dagen iets opvallends hebt gezien, of dat u andere informatie heeft die hiermee te maken zou kunnen hebben. Ook dan vragen we u om uw informatie te delen.

U kunt 0900-8844 bellen om uw informatie direct aan de politie door te geven. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Afpersing
Diverse media berichten dat de brand mogelijk te maken heeft met een eerdere afpersingszaak. Hart van Nederland bijvoorbeeld noemt het ‘een aanslag’. De woning zou worden bewoond door een medewerker van fruithandel De Groot. Dat bedrijf was eerder doelwit van afpersers na de vondst van drugs in ladingen fruit.

De politie reageert hierop: ‘Het is nu nog te vroeg om daar verder op in te gaan. Om de privacy van de bewoners te beschermen doen we ook verder geen uitspraken over personen of omstandigheden.’

Inmiddels heeft de Burgemeester van de gemeente Maasdriel, Henny van Kooten, bevestigt dat het om een medewerker van de fruithandel gaat. Ook de advocaat van het genoemde bedrijf gebruikt deze woorden.

Bron: Bommelerwaard.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard