GiessenWoudrichem (regio)

Wethouder Roland van Vugt en jongerenraadslid Carst Janszen zetten verlichting aan langs fietspad Giessen

0
Wethouder Roland van Vugt zet de laatste kap op de paal. Foto: Jurgen Versteeg

Giessen – Maandagmiddag 11 mei om 16.00 uur is openbare verlichting van een belangrijke fietsroute officieel in gebruik genomen. Het gaat om de route die veel door scholieren wordt gebruikt en door de jongerenraad going4altena was aangedragen.

De verlichting is vorige week aangelegd. In verband met de coronamaatregelen niet het feestje zoals gepland, maar dat neemt niet weg dat de ingebruikname het toch een feestelijk moment is.
Carst Janszen: ‘Met het tot een succes brengen van dit project, hebben we laten zien dat jongeren echt iets kunnen betekenen in de gemeente!’

Het verbeteren van de veiligheid van deze fietsroutes is een van de speerpunten van de jongerenraad. De gemeenteraad heeft hiervoor in 2019 een bedrag van € 100.000,- beschikbaar gesteld.
Na een aanvullende enquête door de jongerenraad onder scholieren is het duidelijker geworden waar de hoogste knelpunten zijn. Op basis hiervan wordt een aantal belangrijke schoolroutes voorzien van openbare verlichting. Het gaat om de fietspaden langs de ‘ Parallelweg tussen Giessen en Andel, Woudrichemse- en Almkerkseweg, Veldweg, Jan Spieringweg en Ruigenhoekweg’ te verlichten. Er komt LED-verlichting die in de avond en in de nacht stapsgewijs gedimd wordt

Bron: Streek.nu

Lid van jongerenraad Carst Janszen sluit de verlichting aan.
Foto: Jurgen Versteeg

Comments

Comments are closed.

You may also like

More in Giessen