AltenaBommelerwaard

Op 4 mei vlag de hele dag halfstok

0

REGIO – Veel inwoners van de gemeente Zaltbommel en Maasdriel hebben aan de muur van hun woning een vlaggenstokhouder of in de tuin een vlaggenmast voor het hijsen van vlaggen, bijvoorbeeld de Nederlandse vlag.

De rood – wit – blauwe vlag is het symbool van de eenheid en de onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden. Rond bijzondere gebeurtenissen waarbij de Nederlandse vlag mag worden gehesen bestaan allerlei vragen. Zeker ook weer met Koningsdag in het vooruitzicht waarop Koning Willem-Alexander, Koning der Nederlanden, zijn verjaardag viert.

Vlaggen
Via deze link informeert de redactie van Mediaplein Altena.Net u over de regels rond vlaggen. Dit middels een pagina op Aalburg.net. Deze gepubliceerde regels zijn gebaseerd op de instructies van het ministerie van Binnenlandse Zaken aan lagere overheden, zoals gemeenten en provincies.

Vlaginstructie bij herdenking slachtoffers Tweede Wereldoorlog op 4 mei 2020.
Minister-president Rutte heeft, met instemming van de ministerraad, een vlaginstructie vastgesteld voor maandag 4 mei 2020. De herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog vindt dan 75 jaar na 1945 plaats.

In afwijking van de algemene vlaginstructie voor 4 mei (vlag halfstok van 18.00 uur tot zonsondergang), hangt de Nederlandse vlag dit jaar op 4 mei eenmalig van zonsopgang tot zonsondergang halfstok.

Alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid voeren op 4 mei 2020 de Nederlandse vlag halfstok. Gemeenten, provincies en diplomatieke vertegenwoordigingen wordt verzocht deze vlaginstructie te volgen.

Advies
Voor burgers zijn er in principe geen verplicht voorgeschreven regels voor het vlaggen. Wel is er een aantal fatsoensregels. Geadviseerd wordt zoveel mogelijk de beschreven regels te volgen.

Bron: Altena.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena