Zaltbommel

Vier Koningsdag thuis

0

Zaltbommel – Op maandag 27 april is het Koningsdag. Helaas kunnen, in verband met het coronavirus, dit jaar op Koningsdag geen activiteiten plaatsvinden. Ook in de gemeente Zaltbommel vieren we Koningsdag daarom dit jaar zoveel mogelijk thuis. Om de dag een feestelijk tintje te geven luiden de klokken om 09.45 uur en hangt iedereen de vlag uit. Ook thuis zijn er mogelijkheden om Koningsdag te vieren.

Ook op koningsdag moet iedereen zich aan de richtlijnen houden. Want alleen samen krijgen we corona onder controle!

Klokken luiden en vlag uit
Om een feestelijk tintje aan Koningsdag te geven gaan de klokken door het hele land om 09.45 uur luiden. Burgemeester Van Maaren luidt de klok die hangt in het Stadhuis op de Markt. Hij hangt hier ook de vlag uit. Op alle overheidsgebouwen hangen de vlaggen uit op Koningsdag. Burgemeester Van Maaren vraagt alle inwoners de vlag uit te hangen.

Vier Koningsdag thuis
Ideeën om thuis Koningsdag te vieren zijn meedoen aan een digitale vrijmarkt, een online oranje-quiz met buren of vrienden doen en meedoen aan de nationale digitale toost om 16.00 uur via nationaletoost.nl. Het Koninklijk Concertgebouworkest roept iedereen op om 10.00 uur het Wilhelmus mee te zingen vanaf het balkon of vanuit de tuin. De gemeente roept inwoners op om geen optredens en/of andere activiteiten te organiseren om te voorkomen dat mensen hierop afkomen.

Maatregelen gelden ook op Koningsdag
Ook op Koningsdag geldt:
–       Ga alleen naar buiten als het nodig is
–       Houd afstand van elkaar (1,5 meter)
–       Ga niet op bezoek bij mensen met een kwetsbare gezondheid
–       Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, hoesten, keelpijn of koorts
–       Vaker handenwassen

Comments

Comments are closed.

You may also like

More in Zaltbommel