WerkendamWerkendam (regio)

Uitbreiding Werkendam met nieuwe woonwijk

0

Werkendam – Het college van B&W van de gemeente Altena wil een nieuwe woonwijk in Werkendam realiseren. Daarover zijn afspraken gemaakt met ontwikkelaars Van Wanrooij Projectontwikkeling en Jansen Bouwontwikkeling.

De gemeenteraad is gevraagd in te stemmen met de grondexploitatie. In de nieuwe wijk ten zuidoosten van de voetbalvelden van Kozakken Boys komen in de eerste fase 150 woningen. Het plan is om met een tweede fase uiteindelijk een wijk te krijgen van minimaal 300 woningen.

Wethouder Hans Tanis: “Er is dringend behoefte aan veel nieuwe woningen in Werkendam. De realisatie van deze nieuwe wijk is dus een waardevolle uitbreiding. Er ligt nu een goed plan voor een mooie groene en duurzame woonwijk met veel variatie aan woningen. Hier ben ik erg blij mee. Er wordt al lang gesproken over de uitbreiding van Werkendam. Dat kunnen we nu binnen afzienbare tijd realiseren”.

Veel nieuwe woningen nodig

Tot 2027 moeten ongeveer 400 woningen gebouwd worden in Werkendam. Dit blijkt uit bevolkingsprognoses en groeicijfers. Fase 1 van deze nieuwe wijk moet hierin voor een deel voorzien.

Diversiteit aan woningen

Door de raad van de voormalige gemeente Werkendam is het bestemmingsplan voor fase 1 al vastgesteld. Hier zijn ook afspraken gemaakt over de type woningen. Er komen onder andere sociale huurwoningen, rijwoningen, twee-onder-een-kap woningen en vrije kavels voor vrijstaande woningen welke allemaal gasloos worden gerealiseerd. De gemeente en ontwikkelaars organiseren later in het traject een bewonersavond om woonwensen op te halen om mee te nemen bij de verdere ontwikkeling.

Planning

Het voorstel staat op de agenda van de raadsvergadering van 21 april. Als de raad akkoord is kan er begonnen worden met het voorbelasten van het terrein zodat het na de zomer van 2021 bouwrijp gemaakt kan worden. De planning is dat in het voorjaar van 2022 de eerste palen de grond in gaan.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Werkendam