OKE MediaZaltbommel (regio)

Sporthal/zwembad Zaltbommel

0
Bron Gemeente Zaltbommel

Zaltbommel – De gemeente Zaltbommel ontwikkelt momenteel een nieuwe gecombineerde sporthal en zwembad in wijk De Waluwe te Zaltbommel. Deze nieuwe accommodatie vervangt het oude zwembad Akwamarijn en sporthal De Ring. Het nieuwe complex is modern, ruim van opzet en zeer duurzaam. Van binnen wordt het gekenmerkt door rustige kleuren en veel houtwerk, van buiten voert een grote gepotdekselde rode baksteen de boventoon.

Het complete complex heeft een zogenaamd Internationaal Toegankelijkheidssymbool, wat betekent dat voor zowel bezoekers als sporters, met welke beperking dan ook, het complex voldoende toegankelijk is.

De sporthal kent vier zaaldelen welke alle vier afzonderlijk af te scheiden zijn door middel van tussenwanden. Twee zaaldelen liggen in de lengte en twee zaaldelen in de breedte. De totale hal meet 30 x 50 meter. De vrije hoogte van de zaal is minstens 7 meter. De vloer is zogenaamd combi-elastisch, wat topsport mogelijk maakt. Voor sport en onderwijs zijn alle eigentijdse sporttechnische inrichtingsmiddelen aanwezig, waaronder een digitale interactieve speelwand. Er zijn 8 kleedkamers aanwezig en een lerarendomein met onder meer drie kleedkamers. Ook is er een ruime berging grenzend aan alle zaaldelen. Op de verdieping is een tribune voor ruim 150 personen gesitueerd.

Het zwembad kent een officieel wedstrijdbad van 25 x 15 meter met een tribune voor 150 mensen. Ook is er een doelgroepenbad (vergelijkbaar met huidig bad in Akwamarijn) met beweegbare bodem en peuterbad aanwezig. Dit peuterbad kent diverse speelelementen en er is ook een glijbaan aanwezig nabij de beide grote baden. Bovendien is er een whirlpool en een sauna. Er zijn vier groepskleedkamers en 26 individuele omkleedcabines, waaronder grote gezinscabines. Tevens is er speciale ruimte kleedruimte speciaal voor mindervaliden. Aan beide grote baden is een ruime berging aanwezig en douches. Naast het doelgroepenbad is een zogenaamde natte horeca gesitueerd, zodat ook in het badlandschap wat gegeten en gedronken kan worden.

In het midden van het complex is de ruime (droge) horeca gesitueerd. Door grote oppervlakten glas heeft deze zicht op zowel de sporthal als het wedstrijdbad. Aan de zuidzijde is een buitenterras aanwezig dat te bereiken is via openslaande deuren uit de horeca. Aan de voorkant van de horeca is de entreehal met de ontvangstbalie. De bar zit aan de ontvangstbalie vast. De hierachter aanwezige keuken voorziet zowel de natte horeca als de droge horeca. In de hal is een blikvangende trap aanwezig die leidt tot de verdieping, waar de tribune voor de sporthal aanwezig is.

Het personeelsdomein van de exploitant ligt ook op de verdieping, boven de kleedkamers van de sporthal. Ook is hier een in tweeën verdeelbare ruime vergaderruimte voor de gebruikers aanwezig. Tussen deze vergaderruimte en het personeelsdomein is een buitenpatio gesitueerd. Ook zijn op de verdieping de technische ruimten voor de luchtbehandeling van het zwembad en de sporthal. De waterbehandeling voor het zwembad is in de kelder. Het complex kent een digitaal polsbandjessysteem, waar toegang, kluisjes, horecategoed, abonnement en dergelijke aan gekoppeld zijn.

Aan de voor- en achterzijde is een parkeergelegenheid voor ruim 180 auto’s en 200 fietsen voorzien. Het ontwerp hiervoor is in maart 2020 afgerond. De vormgeving sluit aan bij het complex, maar geeft ook een verbinding met de toekomstige wijk De Waluwe III. Speciale aandacht was er ook voor de aantrekkelijkheid van de verblijfsgebieden en de toegang vanuit de scholen.

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit OKE Media