AalstAlemAmmerzodenBrakelBruchemDelwijnenGamerenHedelHeerewaardenHoenzadrielHurwenenKerkdrielKerkwijkMaasdrielNederhemertNieuwaalPoederoijenRossumVelddrielWellWellseindZaltbommelZaltbommel (regio)Zuilichem

Preventieve maatregel: aantal wegen in de Bommelerwaard afgesloten tijden Pasen

0

Bommelerwaard – In het Veiligheidsberaad van de veiligheidsregio is deze week gesproken over extra druktebeperkende maatregelen voor smalle drukke wegen en grootschalige detailhandel gedurende het paasweekend. Vandaag is besloten dat op zondag 12 en maandag 13 april tussen 08.00 en 20.00 uur in de regio Gelderland-Zuid circa 20 wegen worden afgesloten voor gemotoriseerd en fietsverkeer.

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft de afgelopen dagen in afstemming met de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel wegen aangemerkt waar drukte van verkeer mogelijk leidt tot verdringing van wandelaars. Deze verdringing leidt ertoe dat de 1,5 meter afstand in het geding komt.

In de Bommelerwaard betreft het vooral dijkweggetjes en kades langs de rivieren. Uitzondering op deze maatregel vormt het bestemmingsverkeer.

Winkels, woonboulevards en tuincentra

Er volgen dit paasweekend geen extra maatregelen voor grootschalige detailhandel zoals woonboulevards en tuincentra. De regels die zij zelf voorschrijven en hanteren om drukte te voorkomen voldoen vooralsnog.

Voorzitter van de Veiligheidsregio Hubert Bruls: “Helaas is het afsluiten van enkele smalle wegen een noodzakelijke preventieve maatregel om met elkaar te blijven voldoen aan de anderhalve meter afstand. Daar zullen we ook op gaan handhaven. Voor de detailhandel, bouwmarken en tuincentra in onze regio wil ik mijn waardering uitspreken voor de inspanning die zij nu al verrichten om drukte in gangpaden en voor de kassa’s te voorkomen. Maar ook hier geldt dat we toezicht blijven houden op de naleving. Tot slot en bovenal blijf ik een beroep doen op iedereen die woont, werkt en verblijft in Gelderland-Zuid. Blijf vooral thuis, houd afstand en pas goed op uzelf tijdens het lange paasweekend.”

De volgende wegen in de Gemeente Zaltbommel zijn afgesloten: Waaldijk, Waalbandijk, Maasdijk, Veerdam.

In gemeente Maasdriel zijn deze wegen afgesloten: Harenseweg, Maasdijk, Hoenzadrielsedijk, Kloosterdijk, Heggeldijk.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalst