GamerenZaltbommel (regio)

Fruitmanden voor zorgcentrum t’Slot uit handen van de commissaris van de Koning

0
V.l.n.r. Wethouder Adrie Bragt, Burgemeester Pieter van Maaren en commissaris van de koning John Berends Foto: Gemeente Zaltbommel

Gameren – Alle zorginstellingen met 24-uurszorg voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in de gemeente Zaltbommel ontvangen vandaag een fruitmand. In totaal gaat het om 270 fruitboxen.

De Commissaris van de Koning, John Berends, burgemeester Van Maaren en wethouder Bragt overhandigden op gepaste afstand symbolisch de eerste fruitmand aan zorgcentrum ’t Slot in Gameren. Interim bestuurder van ’t Slot Gerard Willemsen nam buiten de fruitmand in ontvangst.

Fijne paasdagen gewenst

Met de fruitmand wenst de gemeente de bewoners in coronatijd fijne paasdagen. “Ook in onze verzorgingshuizen zullen de bewoners de paasdagen moeten doorbrengen zonder aanwezigheid van familie of kennissen. Dit gaat ons als gemeentebestuur echt aan het hart omdat het paasfeest juist een periode is van vieren en ontmoeten. We vonden het daarom op z’n plaats om aan al deze bewoners een bakje met fruit te bezorgen. Wat ons betreft is dit een gebaar namens de totale gemeenschap aan de bewoners van onze verzorgingstehuizen.”, aldus wethouder Bragt. Na ontvangst van de fruitmand maakte het kleine gezelschap op gepaste afstand een wandeling om ’t Slot.

Burgemeester Van Maaren: “Ook in onze zorginstellingen is de impact van corona groot. Wij snappen dat tijdens de paasdagen het gemis van familie ook voor de bewoners extra groot is. Juist nu zijn de bewoners van ‘t Slot en onze andere instellingen in onze gedachten.” “Dit is een mooi voorbeeld dat laat zien hoe we in deze moeilijke tijd extra goed voor elkaar kunnen zorgen.”, aldus Commissaris van de Koning, de heer Berends.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Gameren