Altena

Waterpolojeugd ZVDO’74 in top vorm

0

Regio – Met een monster uitslag van 19-8 walste de jeugd poloërs van ZVDO over het team van De Krabben uit Bergen op Zoom. Tijdens het eerste kwart was het nog een gelijk opgaande strijd, De Krabben scoorde als eerste. Mathé van Noorloos maakte de gelijkmaker, ZVDO liep uit mede door de juiste ingrepen van Ruben Bol naar een 3-1 voorsprong. De Krabben nam zakelijk het initiatief terug en knokte zich opnieuw naar een voorsprong, 4-3. Mathé maakte de 4-4, met deze gelijke stand mochten beide teams even gaan rusten om het tweede kwart fris te kunnen gaan beginnen.

Coach Lou Goudel moest bij zijn atleten wat olie op het vuur gooien tijdens deze rust periode en gaf als opdracht mee om de tegenstander korter te dekken. Ondanks dat de Krabben in het tweede kwart opnieuw de voorsprong nam. Was deze tactische instructie het kantel punt in de wedstrijd, de tweede periode liet een ander spelbeeld zien. ZVDO nam na deze tegen treffer direct het initiatief terug en liet het niet meer los. Wat resulteerde in een periode winst van 7-1.

Lisa Leijendekker heeft dit seizoen veel progressie geboekt, ze zat deze wedstrijd wederom

Lekker in haar vel en wist zich zelf te belonen met een score. Voor Mark van Dijk geld het zelfde na drie wedstrijden het metaal te raken was het deze wedstrijd het netje wat opbolde.

Noa van Rijswijk speelde haar eerste uit wedstrijd ze legt haar lat al best hoog wellicht was ze daarom zelf niet helemaal tevreden. De staf beseft dat ze nog een hoop mag leren en weet dat hier meer wedstrijden voor nodig zijn.

Brian de Bode nam zijn topvorm van Vlissingen waar hij 5 maal scoorde, mee naar Bergen op Zoom om er 6 te maken. Mathé van Noorloos wist weer te strooien met heerlijke assists en scoorde zelf maar liefst 9 maal. Vol zelf vertrouwen gaat dit team komend weekend de laatste uit wedstrijd spelen. Mitst  het nieuwe scorebord voor de volgende thuiswedstrijd af is kan met nog drie wedstrijden te gaan bij een gelijkspel de tweede plaats op de ranglijst niet meer verloren worden.

Na twee maal dispensatie te hebben gekregen zal de KNZB strikt de regels na gaan leven met gevaar van punten aftrek als de faciliteiten er niet zijn om de regels na te komen.

Foto: ZVDO

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena