Wijk en Aalburg

Sonnema pakt goud op de Karate Open Benelux 2020

0
Foto: Leo Sonnema

In Amsterdam stond zondag 8 maart de Karate Benelux Open 2020 op het programma. Dit toernooi was het laatste toernooi voor Rick Sonnema in voorbereiding voor het Europees kampioenschap in Azerbeidzjan.

In de eerste ronde scoorde Sonnema 23.28. Deze scoorde was niet voldoende voor de hoogste ranking maar leverde Rick een 2e plaats op in de eerste ronde. Voldoende om de volgende ronde te bereiken.

De beste 4 uit de eerste ronde gaan door naar de 2e ronde. In deze ronde wordt bepaald wie er naar de finale gaat en wie naar de bronzen finales mag. Met een score van 24.30 wist Rick zichzelf te verzekeren van een plek in de finale.

In de finale scoorde Sonnema met 24.76 zijn hoogste score van de dag. Met een verschil van meer dan een punt wist Rick de winst overtuigend naar zich toe trekken en mocht hij het goud mee naar huis nemen.

De meeste punten waar de laatste tijd aan gewerkt zijn kwamen in positieve zin terug. Sommige punten hebben nog wat meer aandacht nodig de komende tijd.

De komende twee weken is het voor Rick zaak om de puntjes op de i zetten voor het EK om zo een goed resultaat neer te zetten in Baku.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten