AalburgAltenaBommelerwaardMaasdrielWerkendam (regio)Woudrichem (regio)Zaltbommel (regio)

Maatregelen rond coronavirus aangescherpt: ‘Zoveel mogelijk thuiswerken’

0

REGIO – In een nieuwe persconferentie door minister-president Mark Rutte met Jaap van Dissel (RIVM) zijn nieuwe maatregelen aangekondigd in de steijd tegen het coronavirus. Evenementen met meer dan 100 bezoekers worden nu ook verboden. Dat was eerst nog tot 1.000, waarbij musea en kroegen open konden blijven. De maatregel geldt landelijk tot en met 31 maart. Aldus het besluit van het Kabinet.

Het evenementenverbod geldt nu ook voor locaties waar meer dan honderd mensen komen, zoals musea en theaters. Scholen blijven wel open.

Mogelijke kanteling
Jaap van Dissel van het RIVM sprak tijdens de persconferentie dat de situatie in Nederland mogelijk aan het kantelen is. “We hebben niet meer exact grip wat er zich afspeelt, daarom vonden we het nodig om aanvullende maatregelen te adviseren.”

Minister Bruins vulde aan dat mensen thuis moeten blijven als ze enige symptomen vertonen die kunnen wijzen op het coronavirus. Neusverkoudheid, hoesten en koorts zijn symptomen. Ook roept hij iedereen op om zoveel mogelijk thuis te werken.
Rutte: ‘Mensen kunnen nog de deur uit, maar wij vragen een aantal heel specifieke dingen, zoals het vermijden van grote groepen. Kwetsbare mensen zoals ouderen en zieken moeten ook het openbaar vervoer mijden en hun sociale contacten beperken.’

17 miljoen mensen moeten meewerken
Rutte liet verder weten: ‘We doen dingen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Niemand ter wereld weet wat de juiste maatregelen zijn. In crises als deze moet je met 50 procent van de kennis 100 procent van de besluiten nemen, en de gevolgen daarvan dragen.’ Volgens de minister-president is dat dan ook precies de situatie waarin Nederland zich nu bevindt: ‘Niet te weinig doen, maar ook voorkomen dat we te veel doen. We moeten er bovenop zitten om dit virus in te dammen. Daar hebben we 17 miljoen mensen voor nodig. Het effect is het grootst als iedereen zich houdt aan wat we vandaag besloten hebben.’

Evenementen afgeblazen
In Altena zijn inmiddels al de nodige evenementen afgeblazen. Naast de gemeente die al bijeenkomsten introk, reageren ook sportclubs, verenigingen, kerken en scholen met de mededeling dat zij hun evenementen afblazen of uitstellen.
Alle voetbalwedstrijden zijn deze maand afgelast. De duels in de eredivisie, de eerste divisie en de interlandwedstrijden van het Nederlands elftal zijn tot 1 april geschrapt. Ook alle amateurwedstrijden gaan niet door.

Bron: Altena.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg