GiessenWoudrichem (regio)

Het college van B&W op werkbezoek bij E. van Wijk Logistics B.V.

0
De burgemeester krijgt een rondleiding door het bedrijf. ©Gemeente Altena

Giessen – Burgemeester Egbert Lichtenberg, wethouders en algemeen directeur van de gemeente Altena legden dinsdagmiddag 10 maart een werkbezoek af bij de hoofdvestiging van E. van Wijk Logistics B.V. aan de Expeditiestraat in Giessen. Vader Ad en zoon Ewout van Wijk lieten met trots hun internationale familiebedrijf zien.

Van Wijk is een internationale speler met lokale ambitie 

Het bedrijfsbezoek startte met een korte presentatie over de rijke historie van het in 1948 opgerichte familiebedrijf. Van Wijk groeide uit van een bedrijfje in Genderen met de beschikking over 1 vrachtwagen, tot een internationaal bedrijf dat vestigingen heeft in Nederland en de landen Roemenië, Polen en Oekraïne, 800 medewerkers in dienst heeft en in het bezit is van ruim 300 vrachtwagens. Na het afstoten van de ‘automotive divisie’, de verkoop van DAF-trucks, richt het bedrijf zich sinds 2019 weer volledig op de logistieke dienstverlening.

 

Het werkbezoek belichtte vele kanten van het bedrijf 

Algemeen directeur Ewout van Wijk vertelde over de onlangs aangepaste missie en visie van het bedrijf, met als belangrijkste kernwaarde ‘As Promised’, we doen wat we beloven. Verder passeerden actuele onderwerpen de revue, zoals de uitbreiding van de A27 en het bedrijventerrein in Giessen, en het manifest ‘de kracht van Altena’. Van Wijk gaf aan graag bij te dragen aan het verder brengen van deze opgaven, vanuit zowel zijn professionele als maatschappelijke rol. Ook kwamen de huidige problematiek rondom de Coronavirus en de effecten ervan op de bedrijfsvoering ter sprake.

 

De rondleiding door de hoofdvestiging liet zien hoe divers de logistieke activiteiten in Giessen zijn. Het college kreeg een beeld van de op- en overslag, ‘cross-docking’ en het gloednieuwe ‘pharma-wharehouse’ met de meest innovatieve koel- en verwarmingstechnieken. Hiermee speelt Van Wijk Logistics in op de groeiende vraag naar speciaal transport en opslag. Het college bezichtigde ook de onlangs geplaatste units voor de overnachting van buitenlandse chauffeurs, noodzakelijk door de aanscherping van de Europese regelgeving voor rij- en rusttijden.

 

Na afloop bedankte burgemeester Egbert Lichtenberg de directie van E. van Wijk Logistics voor haar gastvrijheid. Hij sprak zijn waardering uit voor de veelzijdige dienstverlening van het familiebedrijf en wenste hen goede zaken toe voor nu en in de toekomst.

Comments

Comments are closed.

You may also like

More in Giessen