Zaltbommel

Benieuwd naar de Stadswallen? Boek nu uw wandeling!

0

Zaltbommel – Wie geïnteresseerd is in de Zaltbommelse Stadswallen en bolwerken kan nu een rondleiding boeken. Wethouder Gijs van Leeuwen: De interesse voor de wallen en het restauratieproject is groot, en daar zijn we blij mee! Sinds de restauratie worden de Stadswallen alleen nog maar mooier. Het is een unieke plek in de gemeente Zaltbommel voor ontmoeten, beleven en onthaasten in een prachtige historische setting waar wij erg trots op zijn.”

Wandeling passend bij interesse
De gemeente biedt verschillende wandelingen aan die maximaal 2,5 uur duren. Zo kunt u een wandeling kiezen passend bij uw interesse.  Kiest u voor een rondleiding met het accent op de restauratie, de historie van de Stadswallen, de flora en fauna in het gebied of een combinatie? De gemeente regelt de juiste gids die u er alles over kan vertellen tijdens uw bezoek. Vanwege uit te voeren werkzaamheden kan het zijn dat niet alle delen van de Stadswallen te bereiken zijn. De gids houdt hier rekening mee bij de rondleiding.

Kosten
De kosten zijn 30 euro per groep van maximaal 10 personen. Bent u met meer dan 10 personen? Dan zijn er meer gidsen nodig en wordt u verdeeld in groepen.

Boek uw bezoek
Vul het online aanvraagformulier op www.zaltbommel.nl/stadswallen in om een wandeling aan te vragen.

Over de restauratie
De komende jaren restaureert de gemeente de zeven bolwerken die rondom de stad Zaltbommel liggen. Samen vormen zij de Stadswallen van Zaltbommel. Stadsarchitect François de Virieu transformeerde de vestingwerken van Zaltbommel vanaf 1834 tot een groen landschapspark. De komende jaren worden de stadswallen weer zoals De Virieu het ontwierp. Het is een ambitieus project dat jaren in beslag gaat nemen. Het Rijk wees de Zaltbommelse stadswallen (het geheel van de vestingwerken, wallen, grachten en park) aan als Rijksmonument.

Foto: ®Joop Lankhaar

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Zaltbommel