BommelerwaardMaasdrielVideoreportagesZaltbommelZaltbommel (regio)

Waterschap houdt hoog water prima onder controle

0


REGIO – Het water staat erg hoog in het Rivierengebied. Zondag bereikt de hoogwatergolf haar hoogtepunt. Grote problemen worden niet verwacht. Het water in de Waal en Maas staat de laatste dagen hoger dan normaal voor de tijd van het jaar. In de Maas komt dat door flinke neerslag in de Ardennen en Noord-Frankrijk. Op het hoogtepunt, woensdagochtend, stroomde er ongeveer twee keer meer water door de Maas dan gebruikelijk. Hoewel het pijl in de Maas alweer zakt, stijgt het water in de Waal de komende dagen nog wel even door. Rijkswaterstaat heeft daarom code geel afgegeven voor de Bommelerwaard.

Een aantal parkeerplaatsen langs de Waal in Zaltbommel zijn ondergelopen. Automobilisten doen er volgens de gemeente Zaltbommel dan ook goed aan om niet aan de Havendijk en de Rotterdamse Bol te parkeren. Dat geldt waarschijnlijk ook voor die aan de Veerweg, die al afgesloten was voor werkzaamheden. Mogelijk blijft die om het hoogwater wat langer dicht.

In Maasdriel is het trekpontje van De Zandmeren tijdelijk uit de vaart genomen. Volgens het Waterschap staan de dijken nauwelijk onder druk, maar zijn wel voor de zekerheid de uiterwaarden volgelopen. Deze gebieden zijn er om het overtollige water op te vangen. Vanuit de lucht levert het hoge water vooral prachtige plaatjes op.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard