KerkdrielMaasdriel

Teskesdurper Kinderoptocht is een blijvertje

0

Op maandag 24 februari 2020 vindt voor de 3e keer de kinderoptocht plaats tijdens het carnaval in Teskesdurp (Kerkdriel). Het enthousiasme en fanatisme onder zowel de kinderen als hun ouders is iets dat wordt gekoesterd in Teskesdurp.

 Organisator Jeroen van Leeuwen vertelt: “2 jaar geleden namen we als Teskesdurperroad het initiatief om deze optocht, speciaal voor kinderen tot en met groep 8 van de basisschool, te organiseren”. De eerste edities deden ruim 70 kinderen mee verdeeld over 12 groepen. Een aantal groepen maakten, onder het toeziend oog van hun ouders, mooie creaties van hun bolderkar. Van Leeuwen: “er waren vorig jaar echt mooie karren bij met goed verzorgde kleding. We merken dat er echt werk van wordt gemaakt door deelnemers, dat is voor de organisatie een enorme stimulans”.

Het steekt enigszins af tegen de trend in de volwassen optochten. Daar neemt het aantal karren die “mooi bouwen” al jaren af. Het mooie bouwen, dat tijdrovend is, maakt steeds meer plaats voor een snelle oplossing in de vorm van de zogeheten “zuipkarren”. Van Leeuwen: “Met de kinderoptocht leren onze jonge kinderen dat deelnemen aan een optocht betekent dat er iets gemaakt moet worden. Wellicht dat dit op termijn ook doorwerkt in de optochten voor volwassenen?”

De Teskesdurper kinderoptocht begint op maandag 24 februari 2020 om 12.30u vanaf het Mgr Zwijsenplein. Dezelfde middag om 16.30u zullen de Jeugdprins en de grote Prins van Teskesdurp de prijzen uitreiken in de Teskesdurperfeesttent. Inschrijven kun je via www.teskesdurp.nl en kan tot één dag voor de optocht (23 februari). Dus ook als je last-minute besluit om mee te doen, ben je van harte welkom!! Heb je vragen, stel ze op info@teskesdurp.nl

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Kerkdriel