AltenaBommelerwaardMaasdriel

OKE Media officiële omroep voor gehele Bommelerwaard

0

REGIO – Op dinsdag 4 februari heeft het Commissariaat voor de Media een besluit genomen rond de indeling voor de streekomroepen in de regio Altena en Bommelerwaard. Binnen dit besluit zijn OKE FM en OKE TV aangewezen als officiële publieke media-instelling voor de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Het Commissariaat voor de Media heeft ook het besluit genomen om RTV Altena aan te stellen als officiële lokale publieke media-instelling voor de gemeente Altena.

Inhoudelijk kan het bestuur van OKE Media nog niet reageren op het nieuws. “We willen nu eerst de motivatie lezen van het Commissariaat, wat vandaag aangetekend via de post naar ons opgestuurd is. We zijn erg nieuwsgierig waarom het Commissariaat voor de Media eerst niet en nu wel een besluit kon nemen, ondanks dat er vele vragen waren die nauwelijks door de gemeente Altena beantwoord zijn.”, zo stelt bestuursvoorzitter Willem Bakker.

Secretaris Henri Verhagen vult hier op aan:”Wij blijven geloven in een streekomroep voor de regio Altena en de Bommelerwaard. Aan onze visie en inzet zal dus ook niets veranderen. Het is uiteraard jammer dat we als regio er niet in zijn geslaagd om direct tot een volwaardige streekomroep te komen. Maar aan de andere kant krijgen we nu wel weer de kans om onze wortels verder uit te zetten in de Bommelerwaard en onze streekomroepplannen voort te zetten.”

OKE FM blijft de officiële lokale omroep voor de Gemeente Zaltbommel en nieuw: We zijn nu ook officieel de lokale omroep van de Gemeente Maasdriel. Inwoners uit de gemeente Maasdriel: van harte welkom bij jullie nieuwe lokale omroep!

Uiteraard is het bestuur verheugd en trots dat de positie van OKE FM / TV als streekomroep in de Bommelerwaard met de officiële toewijzing in de gemeente Maasdriel, naast de continuering in Zaltbommel, nu verstevigd wordt.

Wordt vervolgd.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena