ZaltbommelZaltbommel (regio)

Jeugdmuziekdag 2020 – vier de vrijheid

0

Zaltbommel – Sinds 1983 wordt er eenmaal per jaar een Jeugdmuziekdag georganiseerd. De Jeugdmuziekdag is al 36 jaar een begrip in de regio. Uit de verre omtrek van Aalst komen ieder jaar zo’n 150 muzikanten samen om een hele dag te repeteren aan HAFA-repertoire dat uitgevoerd wordt tijdens een spetterend eindconcert. 

In de afgelopen 36 jaar hebben in totaal ongeveer tienduizend muzikanten deelgenomen aan het evenement. Daardoor is de muziekdag onderdeel geworden van het cultureel erfgoed van de streek.

Dankzij vele vrijwilligers, fondsen en sponsoren lukt het steeds weer om een kale sporthal om te toveren in een concertzaal met professionele belichting en geluidsversterking. Daardoor is het afsluitende concert voor zowel deelnemers als publiek een echte belevenis!

Doel
De doelgroep wordt gevormd door (jeugd-)leden van ca. 35 muziekverenigingen uit de gemeenten in de Bommelerwaard en (directe) omgeving, zij betalen € 17,50 pp om mee te kunnen doen aan de muziekdag. Voor het concert melden zich steevast ongeveer 250 belangstellenden die komen genieten van een spetterend eindconcert op niveau.

Een van de voornaamste doelstellingen van de Stichting Jeugd en Muziek is (jonge) muzikanten samen te laten spelen in een groter geheel onder leiding van professionele dirigenten. “Samen leren, Samen spelen” is dan ook het motto. In 2019 wil de stichting de muzikanten en het publiek kennis laten maken met de kunstdiscipline Illusionisme; er wordt culturele kruisbestuiving nagestreefd.

De Jeugdmuziekdag

Dirigenten 

De muzikanten staan onder leiding van twee professionele dirigenten, te weten:

Wim Baijense en Dick-Jan Veerbeek.

Repertoire 

Ieder jaar wordt het repertoire van het concertprogramma aangepast aan een thema. In 2020 staat de jeugdmuziekdag in het teken van vier de vrij heid . Een voorbeeld van een muziekstuk die ten gehore worden gebracht, is ‘Soldaat van Oranje . Er wordt een avondvullend programma samengesteld, waarbij ca. 10 muziekstukken de revue passeren.

Solisten

Tijdens de jeugdmuziekdag van 2020 zal er samengewerkt worden met diverse artiesten, Er zal tijdens de jeugdmuziekdag ook een mystery-guest aanwezig zijn, de ambassadeur van een stichting die muziekonderwijs vertegenwoordigd.

De muzikanten uit het jeugdmuziekdag-orkest laten het beste van zich horen tijdens het grootse concert. Net als andere jaren zullen diverse muzikanten uit het jeugdmuziekdag-orkest een solo mogen spelen, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van de muzikant.

Locatie:

De jeugdmuziekdag vind plaats op 7 maart in het Cambiumcollege te Zaltbommel.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Zaltbommel