BommelerwaardMaasdrielZaltbommel (regio)

Sportformateur Bommelerwaard aan de slag met sport- en beweegakkoord

0

Bommelerwaard – Henk Linssen gaat de komende maanden aan de slag als sportformateur voor een Bommelerwaards sport- en beweegakkoord. Hij benadert lokale belanghebbenden zoals sportverenigingen, ondernemers en welzijnsorganisaties om samen ideeën te ontwikkelen die in het akkoord komen. Iedereen die wil bijdragen is daarnaast van harte welkom bij de Kick-off bijeenkomst voor het Sport- en Beweegakkoord Bommelerwaard op 17 februari.


Henk Linssen heeft zin om aan de slag te gaan: “Sport betekent veel meer dan alleen een gezellige en ontspannen vrijetijdsbesteding. Sport draagt bij aan de gezondheid, ontmoeting, levendigheid en is daarmee een belangrijk bindmiddel in de dorpen en wijken. Dit gaat echter niet vanzelf. Om een effectief en gedragen sportakkoord te formeren is de samenwerking nodig van sportverenigingen, maatschappelijke organisaties, individuele sporter, sportscholen, fysiotherapeuten en andere betrokken organisaties of bedrijven. Het vraagt een intensieve samenwerking waarin vrijwilligers en professionals vanuit sportverenigingen, de gemeente, het onderwijs, ondernemers en initiatieven vanuit de inwoners een belangrijke rol spelen.”


In het akkoord komt een gezamenlijke visie op wat de Bommelerwaardse verenigingen en partijen willen met sport en bewegen, welke ambities er zijn in de Bommelerwaard om een volgende stap te maken en concrete acties formuleren waarmee zij de komende jaren aan de slag gaan.


De komende tijd gaat de sportformateur op pad en in gesprek met allerlei belanghebbenden. Het is de taak van de sportformateur en belanghebbenden samen om uiterlijk 8 april 2020 het “Sport- en Beweegakkoord Bommelerwaard” op te leveren. Een stuurgroep bestaande uit vertegenwoordigers van lokale partners die betrokken zijn bij het proces volgt en steunt de voortgang van het Bommelerwaards sport- en beweegakkoord. Als er een Sport- en Beweegakkoord opgeleverd is wordt er een uitvoeringsbudget vanuit het Rijk van ca. €80.000,- ter beschikking gesteld om de geformuleerde doelen te bereiken.


Henk Linssen is op 9 december gekozen als sportformateur voor de Bommelerwaard door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers vanuit sportverenigingen, het bedrijfsleven, welzijn Bommelerwaard, de gemeenten en een individuele sporter. Zij kozen voor hem vanwege zijn achtergrond in de Bommelerwaardse sportwereld als voorzitter en zijn ervaring in veranderprocessen bij meerdere bedrijven.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard