AltenaVideoreportages

SGP Altena wil vuurwerkvrije zones in Altena.

0

ALTENA – Jaar in jaar uit gaat de jaarwisseling gepaard met gezelligheid, champagne en oliebollen en vuurwerk. Het vuurwerk zorgt de laatste jaren voor steeds meer schade en daarom komt SGP Altena met het voorstel voor vuurwerkvrije zones.

De impact van vuurwerk is groot op de maatschappij, zo stelt de fractievoorzitter. Daarom hoog tijd dat de schade en overlast ingeperkt worden door de inzet van een vuurwerkvrije zone in Altena. Het plan van SGP is niet nieuw. Eerder deed men een poging in de gemeenteraad van Werkendam en ook in het laatste verkiezingsprogramma waren vuurwerkvrije zones al aangekondigd. De SGP denkt dat men nu klaar is om een dergelijke vuurwerkvrije zone in te kunnen voeren.

Het handhaven van vuurwerkvrije zones is volgens Meijboom het probleem niet. Men gelooft in de sociale controle van de burgers. Landelijk is de SGP uberhaupt tegen vuurwerk. In Altena komt men nu met de mildste vorm aanpak, het instellen van vuurwerkvrije zones. Volgens de SGP is een vuurwerkvrije zone voor nu het hoogst haalbare.

De landelijke discussie wordt steeds intensiever gevoerd. Zelfs de vuurwerkindustrie geeft aan dat knalvuurwerk wellicht uit de schappen moeten. In Altena staan voorlopig alleen vuurwerkvrije zones op de planning. In de zomer moeten hiervoor de plannen aan de raad gepresenteerd worden. Voorlopig ziet de SGP nog niet veel in het alternatief van een gemeentelijke vuurwerkshow.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena