BommelerwaardKerkdrielMaasdrielVideoreportages

Explosief gevonden op Gasthuisstraat in Kerkdriel

0

Kerkdriel – Maandagmorgen omstreeks 5:35 uur is er een explosief gevonden aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel. Het mogelijke explosief ligt voor de ingang van een appartementencomplex.

De politie, brandweer en ambulance zijn grootschalig ter plaatse. Alle omwonende worden geëvacueerd en opgevangen in het gemeentehuis. Het explosief is een handgranaat.

Langs de deur van de appartementencomplex is met graffiti nummer 99 gespoten. Of er een verband is met het explosief is onduidelijk.

Omstreeks 06:30 uur is de EOD (ExplosiefeOpruimingsDienst) ter plaatse gekomen.

07:30 uur: De EOD is het explosief aan het onderzoeken. De hulpdiensten staan grootschalig op gesteld omdat zij van het ergste uit gaan. Hoelang het nog gaat duren is onbekend.

De granaat waar het om gaat. Foto: Jurgen Versteeg

07:40 uur: De woordvoerster laat weten dat de Burgemeester woon achtig is in het appartementencomplex. Het is onbekend of het een direct verband heeft. Het explosief zou door de krantenbezorger zijn gevonden.

07:45 uur: Zojuist is bevestigd dat het om een explosief gaat.

10.00 uur: De EOD heeft de granaat onschadelijk gemaakt. Het grootste gevaar is geweken.

12.00 uur: Het vermoeden bestaat dat niet de burgemeester het doelwit is van de granaat. De zoon van de eigenaar van De Groot Fresh groep is ook in het appartementencomplex woonzaam. Bij De Groot is al enkele keren een grote drugsvangst gedaan. Echter kan het bedrijf daar niets aan doen. het wordt in containers het land in of uit gesmokkeld. Dit komt dan aan het licht wanneer de container wordt gelost bij het bedrijf in Hedel.

Door een blunder van het openbaar ministerie zijn er adresgegevens van een aantal werknemers op straat komen te liggen. Mogelijk dat de criminelen via deze weg bij de zoon uit komen.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard