BommelerwaardZaltbommel (regio)Zuilichem

Meisje (15) krijgt jeugd-tbs en jeugddetentie voor brandstichtingen in Zuilichem

0
26 september werd het meisje aangehouden. Foto: Jurgen Versteeg

Zuilichem – Het 15-jarige meisje uit Zuilichem werd verdacht van brandstichtingen is veroordeeld tot 118 dagen jeugddetentie en voorwaardelijke jeugd-tbs.

Vorig jaar tussen juli en september stak zij nachts onder andere verschillende auto’s, een overkapping, containers en een conifeer in brand.
Het meisje heeft alle brandstichtingen bekend. Zij komt woensdag vrij. Ze zat vanaf september al vast, hierdoor heeft zij de 118 dagen jeugddetentie al uitgezeten.

Enkelband en avondklok
Het meisje moet zich houden bepaalde strenge voorwaarden. Zo moet zij verplicht mee werken aan intensieve behandeling en begeleiding. Ook heeft zij een avondklok en een enkelband opgelegd gekregen. De rechter drukt haar op het hart zich hier ‘echt aan te gaan houden’. De rechter: ‘Anders zijn de rapen gaar, dan zit je binnen de kortste keren binnen.’

Schadevergoeding
De staat schiet de schade vergoeding aan de slachtoffers voor. Zodra het meisje een vast inkomen heeft worden deze verhaald op haar.

Verminderd toerekeningsvatbaar
Uit verschillende persoonlijkheidsonderzoeken blijkt dat er bij het meisje sprake is van een gebrekkige ontwikkeling. Daarnaast heeft ze moeite met het reguleren van haar emoties en is verminderd toerekeningsvatbaar. Daarom vindt de rechtbank het opleggen van voorwaardelijke jeugd-tbs het meest passend.

Comments

Comments are closed.

You may also like