RijswijkWoudrichem (regio)

Edwin Straver in kritieke toestand na val in de Dakar

0
Edwin Straver Foto:Rallymaniacs
Saudi Arabië / Rijswijk – Tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally 2020 is motorrijder Edwin Straver ernstig gewond geraakt. Straver kwam ten val in de etappe van Shubaytah naar Haradh in Saoedi-Arabië.

Collega-motorrijders sloegen alarm en de medische helikopter was snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Straver werd na reanimatie in kritieke toestand naar het Saudi German Hospital in Riyad gevlogen. Zijn partner Anja en zijn ouders waren al in Saoedi-Arabië, voor de finish van de Dakar Rally op vrijdag.

Straver kwam met een snelheid van ongeveer 50 km/u ten val in de duinen. De crash was niet hard, maar hij kwam wel uiterst ongelukkig terecht. Ongeveer 10 minuten lang heeft Straver geen hartslag gehad. Artsen ter plaatse hebben hem gereanimeerd. In kritieke toestand is hij vervolgens naar het ziekenhuis gebracht waar werd geconstateerd dat hij een van de bovenste nekwervels heeft gebroken.

De 48-jarige Straver was bezig aan zijn derde Dakar, de derde keer ook als kistrijder, zonder assistentie van een monteur. In 2018 finishte hij als 49ste algemeen, vorig jaar als dertigste algemeen en won hij het kistklassement. Straver ging er niet vanuit dat hij zijn titel zou kunnen verdedigen. Finishen was belangrijker, maar een top 5-klassering zat in het vat.

De afgelopen dagen benadrukte Straver een paar keer dat veiligheid voorop stond. “Ik rem voor alles en ga niet over een duin heen als ik niet kan zien wat er achter zit”, zei hij gisteren nog. Straver was zich goed bewust van de gevaren van zijn sport. “Als je die niet accepteert, moet je thuisblijven”, zei hij daags na het overlijden van collega-motorrijder Paolo Gonçalves.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Rijswijk