AalburgBabyloniënbroek

Cross-seizoen van Marianne Vos eerder ten einde

0
©Cor Vos

Babyloniënbroek / Rucphen  – Marianne Vos eindigde zondag als vijfde op het Nederlands kampioenschap veldrijden in Rucphen. Het was haar laatste optreden in het veld van deze winter. Onze renster wordt komende week medisch geholpen aan een liesaandoening.

“De klachten zijn er al langer. De laatste tijd is uit onderzoeken duidelijk geworden wat de oorzaak is: een knik in de liesslagader. In overleg met het medisch team van CCC-Liv heb ik besloten om zo snel mogelijk een operatie te laten uitvoeren. Deelname aan het Nederlands kampioenschap kon fysiek gezien geen kwaad. Ik wilde me in rust voorbereiden om zo fit mogelijk te zijn en vandaag nog één keer alles te geven.”

De operatie aan de liesslagader vindt aanstaande donderdag plaats. “Als alles volgens plan verloopt, kan ik het lichaam zes weken na de ingreep weer volledig belasten. In samenwerking met de ploeg werk ik aan een hersteltraject om mijn doelen in het wegseizoen te kunnen verwezenlijken. Een geslaagde operatie heeft op dit moment echter de hoogste prioriteit.”

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg