GiessenWoudrichem (regio)

College van B&W gemeente Altena op werkbezoek bij Schouten bedrijven in Giessen

0

Giessen – Burgemeester Egbert Lichtenberg en de wethouders van de gemeente Altena legden dinsdag 21 januari een werkbezoek af bij de Schouten bedrijven aan de Burgstraat in Giessen. Het was het eerste werkbezoek van burgemeester Lichtenberg na zijn installatie als burgemeester van de gemeente Altena.


Schouten bedrijven

In 1893 vestigde Klaas Schouten zich als bakker aan de Burgstraat in Giessen. Om de kost te verdienen, bakte hij niet alleen brood, maar startte hij de handel in diervoederproducten, die hij meenam met de hondenkar. De huidige bedrijven Schouten Advies, Schouten Certification, Schouten Europe en Nutrilab zijn nog altijd gevestigd aan de Burgstraat in Giessen en actief in voeding voor mens en dier. Elk van de bedrijven hield een korte presentatie om de burgemeester en wethouders bij te praten over de huidige activiteiten.


Rondleiding en proeverij

Ook kreeg het college van B&W een rondleiding door het laboratorium van Nutrilab. Directeur Pieter Vos gaf uitleg over de aanwezige analysemethoden en de manier van werken. In de proefkeuken van Schouten Europe werden de burgemeester en wethouders bijgepraat over de ontwikkeling van de vegetarische producten die Schouten Europe wereldwijd verkoopt. Daarnaast kon het college diverse producten proeven.


CHIEF

Ter afsluiting van het werkbezoek gaf algemeen directeur Peter Schouten van Schouten Europe nog een korte presentatie over het initiatief CHIEF (Centrum Hulp bij Innovatie, Educatie en Fascinatie Plantaardige Eiwitten), opgenomen in het Manifest ‘De kracht van Altena’. Schouten Europe is voortrekker van dit initiatief dat dit jaar in Almkerk gestalte moet krijgen.


Waardering

Op het einde van het werkbezoek bedankte burgemeester Lichtenberg de Schouten bedrijven voor de gastvrijheid. Het bezoek gaf een verhelderend beeld van de producten en dienstverlening van de bedrijven. Lichtenberg sprak zijn waardering daarvoor uit en wenste de Schouten bedrijven goede zaken toe voor nu en in de toekomst.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Giessen