AltenaAndelVideoreportagesWoudrichem (regio)

Andelnaar start actie tegen Altena’s Klimaattafel

0


ANDEL – Andelnaar Wim Verbaarschot is op Facebook een actie gestart om de Klimaattafels van de gemeente Altena van tafel te krijgen. Nederland moet in 2050 CO2 neutraal worden. Ook de gemeente Altena heeft hierin een opdracht. De raad heeft inmiddels 1,4 miljoen euro neergelegd om de klimaatdoelstellingen voor Altena te halen. De politiek is het er over eens: de CO2 zorgt voor klimaatverandering en daarom moeten we naar een CO2 neutrale omgeving toe.

Tijdens de Altena Klimaattafels wil de politiek bij de burgers input ophalen om zo te kijken hoe de gemeente Altena CO2 neutraal kan worden per 2046 en hoe die 1,4 miljoen euro dus het beste benut kan worden.

Toch is lang niet iedereen het eens met deze stelling. Wim Verbaarschot uit Andel snapt de klimaatdiscussie niet en is een Facebook pagina gestart, Altena Klimaat van Tafel. Een kleine groep inwoners heeft zich inmiddels achter Wim geschaard en deelt de mening dat “de klimaathysterie is doorgeslagen”. In een interview met OKE TV geeft Wim aan totaal niet te geloven in de rol van de mens op mogelijke klimaatveranderingen.

Wim is de Facebook pagina gestart als tegengeluid. Dit naar aanleiding van de radiouitzending van OKE Magazine, waarin hij wethouder Roland van Vught hoorde spreken over de klimaattafels. Ook hoorde hij een tegengeluid in de uitzending, waarna hij mensen met dat geluid wilde verenigen. Hij wil samen met hen de politiek wakker maken uit de klimaatobsessie. Dit moet via Facebook, omdat hij zich niet gehoord voelt door de politiek, zo stelt Wim. Wim verwijst hiermee naar de laatste gemeenteraadsverkiezingen, waarbij alle politieke partijen duurzaamheid als thema in het verkiezingsprogramma hadden staan. “We hebben en hadden geen keuze. Die klimaatgekte wordt ons door de strot geduwd, er was namelijk geen enkele partij klimaatrealistisch of tegen de miljoenen investeren voor een CO2 neutraal Altena.”, zo stelt Wim. Hierdoor heeft Wim zijn stem niet uit kunnen brengen, omdat geen enkele partij zijn visie vertegenwoordigd. Wim gelooft dat hij niet alleen staat in dit standpunt en hoopt via zijn Facebook pagina zo meer gelijkgestemden te vinden.

Een echt Altena-thema is duurzaamheid niet. Landelijk en vanuit Europa zijn er plannen gemaakt om naar een CO2 neutrale samenleving te gaan. Volgens Wim is het dus geen keuze van de gemeente Altena, maar iets wat ze opgelegd wordt vanuit de hogere overheden.

Voorlopig staat Wim alleen in zijn strijd tegen de klimaathysterie. Zo is het ook geen actie vanuit een politieke partij of beweging. Wim verwacht dat een groot deel van de burgers zich bij hem zullen aansluiten. Hij stelt zelfs dat 2 op 3 inwoners uit Altena achter zijn standpunten zouden staan als ze eerlijk zijn. Mogelijk volgen er meer acties, als de achterban van Wim groeit.

Als het aan Wim ligt, gaan we van Wim nog veel horen rond de klimaatdiscussie, zo ook rond de Klimaattafels van de gemeente. Klimaatkritisch of niet. Voorlopig bouwt de gemeente Altena door aan een CO2 neutraal Altena.

De Facebook pagina is te vinden via: https://www.facebook.com/altenaklimaatvantafel/

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena