AalburgMaasdrielWerkendam (regio)Woudrichem (regio)Zaltbommel (regio)

Altena en Bommelerwaard soms slecht te bereiken door files

0
©Google Maps

Regio – Wie naar Altena of de Bommelerwaard moet heeft grote kans file. Zo heeft de ANWB onderzocht. De ANWB heeft de file top 10 bekend gemaakt en daar komt deze regio twee keer in voor.

Op plek twee in de file top tien staat de A27 tussen Lexmond en Werkendam. Deze stond vorig jaar nog op plek één van de meeste file. De A4 bij Amsterdam heeft de A27 ingehaald. Dit betekent niet dat er minder file staat bij Werkendam. In 2019 stond er twee procent meer file tussen Lexmond en Werkendam als het jaar ervoor.

Zaltbommel

Het traject Culemborg / Zaltbommel is wel een heel stuk drukker geworden. Daar is de file zo’n tien procent meer als in 2018. Dit traject staat nu op plek zeven in de file top tien. Dit was in 2018 nog een plekje lager.

Overdag veel meer files

Dat het verkeersaanbod verder toeneemt en het steeds drukker wordt op de weg blijkt uit de enorme groei van de filezwaarte overdag. Het gaat om een stijging van maar liefst bijna 40 procent in vergelijking met vorig jaar.
Naast het grote aanbod is ook het weer van invloed geweest op de doorstroming van het verkeer. De drukste dag was dinsdag 22 januari toen sneeuwval en gladheid in de oostelijke helft van het land leidden tot grote verkeershinder met een filerecord van maar liefst 2.287 kilometer. Ook het regenachtige weer in oktober en november zorgde voor een fors aantal uitzonderlijk drukke spitsen.
De omvangrijke maar noodzakelijke werkzaamheden aan de Galecopperbrug in de A12 bij Utrecht leidden in oktober dagelijks tot lange files en veel verkeershinder. De werkzaamheden aan de brug werden op zaterdagochtend 2 november afgerond. Twee dagen eerder dan aangekondigd.

De ANWB constateert veel extra hinder door kop-staartbotsingen in files. Met meer alertheid van de weggebruiker moet dat toch kunnen worden voorkomen.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg