PoederoijenVideoreportagesZaltbommel (regio)

Theaterstuk van de serie Floris in slot Loevenstein

0

Poederoijen – Deze kerstvakantie staat de TV-serie Floris centraal bij slot Loevenstein, welke deels is opgenomen op Slot Loevestein. Speciaal voor deze vakantie is er een tijdelijke tentoonstelling waarin Floris memorabilia naast ‘echte’ middeleeuwse replica’s geplaatst zijn.

Op 22 december en 4 en 5 januari neemt de re-enactment groep House of Wax je mee terug naar de tijd van Floris, de middeleeuwen. Zij spelen look-a-likes van Floris, Sindala, Lange Pier en vele anderen.

In de tijdelijke tentoonstelling zijn Floris memorabilia naast ‘echte’ middeleeuwse replica’s geplaatst; denk aan harnassen, zwaarden en kleding. De TV-serie Floris is historisch gezien natuurlijk hartstikke onjuist; daarom vertellen professionele gidsen je over de verschillen tussen film-middeleeuwen en de werkelijke middeleeuwen. Daarbij laten ze je met een andere bril op geschiedenis bekijken. Recent ontstond er veel ophef over de term “gouden eeuw”. Hoe kan het dat dit nu wel punt van discussie is en 10 of 100 jaar geleden niet? Kijk bijvoorbeeld ook naar architecten als Pierre Cuypers en Victor de Stuers die de middeleeuwen reconstrueerden volgens hun eigen visie. Of dichterbij, de keuken van ons slot, welke in de jaren zeventig is gerestaureerd met de kennis die wij toen hadden van de middeleeuwen. Ga mee op een zoektocht hoe je naar geschiedenis kijkt.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Poederoijen