ZaltbommelZaltbommel (regio)

Natuurwandeling in Kloosterwiel

0
Foto: Ton van Balken

ZALTBOMMEL – Zondag 8 december organiseert de Natuurwacht Bommelerwaard een excursie in de Kloosterwiel in Zaltbommel. Een wiel is een plas ontstaan door een vroegere dijkdoorbraak of oeverwaldoorbraak. De Kloosterwiel is een zeer oud wiel: het is al voor de twaalfde-eeuwse bedijking ontstaan.

Door de jaren heen heeft zich hier in en rond de plas een prachtige natuur ontwikkeld. Het beheer van dit gebied wordt uitgevoerd door de vrijwilligers van de Natuurwacht Bommelerwaard. Tijdens de wandeling is er aandacht voor de vogels, planten en paddenstoelen die in dit gebied voorkomen.

De excursie start om 10.00 bij het bruggetje aan de zuidkant van de Kloosterwiel in Zaltbommel en duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Meer informatie bij Ton van Balken (acvanbalken@upcmail.nl) en via www.natuurwachtbommelerwaard.nl.

Foto: Kloosterwiel, gemaakt door Ton van Balken

Chaos op snelweg bij Velddriel door ongeval

Vorige

Waterpolojeugd ZVDO’74 wint ook mindere wedstrijd

Next article

Notice: Undefined index: single-sections-sorter in /home/okefm/domains/okemedia.nl/public_html/wp-content/themes/okemedia/library/templates/single/partials/single-1.php on line 99