AalburgWerkendam (regio)Woudrichem (regio)

‘Inbreker in de wijk’ in de gemeente Altena

0
Foto: Jurgen Versteeg

Altena – De wijkagent van de gemeente Altena had signalen gekregen vanuit de wijk dat bewoners wel eens een verdachte situatie hebben waargenomen maar dit niet hebben gemeld. Tijdens buurtonderzoeken na inbraken werd er regelmatig vermeld dat ze wel iets gezien of gehoord hadden maar dat ze dachten dat het niet meldingswaardig was. Zo moet dat natuurlijk niet. Reden om samen met de gemeente Altena een actie op te zetten ‘inbreker in de wijk’

De afgelopen weken op verschillende dagen en tijden is de wijkagent, verkleed als inbreker, de wijk in gegaan om opzettelijk verdachte situaties creëren. Het doel was om de burger in de donkere dagen alerter te maken op verdachte situaties en deze altijd direct te melden bij de politie via 112. Ook het verspreiden van verdachte situaties via WhatsApp groepen viel onder het doel.

Inbreker gesnapt

Tijdens de aanwezigheid van de “inbreker” werd het heel divers gereageerd door de bewoners. De een bleef hem achterna lopen en in de gaten houden. De ander bleef op afstand en belde de politie. Weer een ander verspreidde het bericht in de buurt WhatsApp groep met als gevolg dat er meerdere buurtbewoners naar buiten kwamen om te helpen. De melders werd kort na het melden aangesproken door de politie en de inbreker. Hen werd uitleg gegeven over de bewustwordingsactie en gevraagd wat ze verdacht vonden aan de situatie en waarom de politie werd gebeld. Om het gedrag van de melder te stimuleren werd er namens de gemeente een zaklamp aangeboden. Wat opviel was dat er heel veel woningen onverlicht waren en dat er aan de woning duidelijk te zien was dat er niemand thuis was. Ook werden er meerdere geparkeerd staande auto’s en fietsen aangetroffen welke niet op slot stonden. Kortom voor een inbreker makkelijk om hun slag te slaan. De reacties van wijkbewoners waren zeer positief.
Wees alert en meld verdachte situaties altijd direct bij de politie via 112.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg