ZaltbommelZaltbommel (regio)

Finale landelijke geschiedenis quiz in Zaltbommel

0

LANDELIJK – De voorrondes zijn inmiddels voorbij. Nu maken leerlingen van scholen uit het hele land zich op voor de finale van de landelijke geschiedenis quiz. Na vier succesvolle edities is de landelijke finale dit schooljaar in de vestingstad Zaltbommel. De finale wordt gehouden op zaterdag 7 december in Gasthuiskapel.

Zaltbommels quiztintje De dag start voor de deelnemende leerlingen met een ontvangt door wethouder Bragt in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. Na een stadwandeling door de historische binnenstad en een lunch in de kerk, ontvangt burgemeester Van Maaren de leerlingen voor de finale plaats in de Gasthuiskapel. De leerlingen krijgen, naast landelijke geschiedenisvragen, ook een aantal vragen over de lokale geschiedenis. Burgemeester Van Maaren stelt drie vragen over voorwerpen uit het Museum Stadskasteel. De prijsuitreiking vindt plaats in de Sint-Maartenskerk. Vijfde editie

Suzanne van Gompel en Renate van der Linde, docenten geschiedenis aan het JacobRoelandslyceum in Boxtel, organiseren voor de vijfde keer in samenwerking met de VGN, de Landelijke Geschiedenis Quiz voor middelbare scholieren. Iedere deelnemende school hield zelf een voorronde. Die zijn inmiddels afgerond. De twee beste leerlingen uit deze voorronde doen mee aan de landelijke finale.

Deelnemende plaatsen In totaal doen 62 leerlingen van 31 scholen uit het hele land mee om hun kennis over geschiedenis te testen. Deelnemende plaatsen zijn: Amersfoort, Boxtel, Apeldoorn, Castricum, Cuijk, Almere, Rotterdam, Zaltbommel, Goes, Gouda, Haarlem, Venlo, Heerhugowaard, Apeldoorn, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Drunen, Helmond, Haarlem, Deventer, Deurne, Warnsveld, Assen, ‘s-Hertogenbosch, Heeswijk-Dinther, Amsterdam, Breda, Groningen, Apeldoorn, Alkmaar en Culemborg.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Zaltbommel