OKE Media

CDA Altena pleit opnieuw voor een AltenaLiner

0

Altena – Bij de bespreking van Openbaar Vervoervisie heeft CDA Altena opnieuw het idee van de AltenaLiner bij de wethouder aangekaart. De reminder aan hem was dat de partij de toezegging kreeg dit serieus te onderzoeken en dat men in 2020 dan ook een serieus onderzoek verwacht.

Otto van Breugel breekt opnieuw een lans voor het plan van de AltenaLiner: ‘Altena is een landelijke gemeente die doorkruist wordt door de A27. Aan de randen van onze gemeente bevinden zich opstapplaatsen voor het openbaar vervoer die het gebied naar buiten toe ontsluiten. De bereikbaarheid middels openbaar vervoer tussen de 21 kernen is in veel gevallen niet optimaal en grotendeels afhankelijk van buurtbusverbindingen. Met het oog op onze ambities op het gebied van duurzaamheid en de leefbaarheid van ons gebied wil het CDA hier graag verandering in brengen.’

Keukentafelgesprekken
Het CDA stelde eerder voor in 2020 een serieus onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een Altena-Liner. Dit idee ontstond tijdens de zogenaamde ‘keukentafelgesprekken’ die het CDA regelmatig voert met de inwoners.

Deze snelle busdienst zou volgens Van Breugel kunnen pendelen over de bestaande provinciale wegen N322 (Nieuwendijk – Aalburg) en N285 (Hank-Aalburg) en zo vele kernen beter kunnen ontsluiten. Ook voor scholieren aan de westkant respectievelijk de oostkant van Altena wordt het dan eenvoudiger om Den Bosch (nu soms meer dan 1,15 uur reistijd nodig) of om sneller Breda/Tilburg te bereiken.

Wie wil reageren met suggesties kan contact opnemen met Otto van Breugel

Bron: Altena.net

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit OKE Media