NieuwendijkWerkendam (regio)

Boeren van Altena overhandigen een symbolische boom aan Hermen Vreugdenhil

0
©Niels Treffers / Doeltreffers

Nieuwendijk –  Op 21 december overhandigden een 20 tal boeren uit Altena een naaldboom aan ChristenUnie politicus Hermen Vreugdenhil. De boeren uit de Gemeente Altena wilden Vreugdenhil bedanken voor zijn tomeloze inzet voor de Brabantse boeren.

Lang is er nagedacht over een passend presentje om naast een aantal mooie woorden van dank van de boeren, als blijvend cadeautje te kunnen overhandigen. De boeren kozen voor een naaldboom zo vertelde de boeren:

‘’ Wij hebben gekozen voor deze naaldboom omdat hij symbolisch past bij de stikstof en CO2 discussie. Daarnaast staat deze kerstboom symbool voor de rust en gezelligheid die wij het gezin toewensen deze feestdagen”

Naast een boompje voor Vreugdenhil overhandigden de boeren ook een presentje aan het gezin van Hermen. ‘’Zijn gezin heeft hem de afgelopen maanden vaak moeten missen en daarom verdienen ook zij een presentje.’’

De boeren bedankte Vreugdenhil voor zijn inzet in de stikstof crisis. De boeren en Vreugdenhil strijden om de eerlijke cijfers op tafel te krijgen en zo tot een passende oplossing te komen. Zo vertelden de boeren dat hun gewassen netto meer stikstof opnemen als dat ze op hun boerderij uitstoten, iets waar de sector uniek in is.

Zo’n 15 tractoren uit de gemeente kwamen als verassing bij Vreugdenhil voor het huis staan om hem op ludieke wijze te verassen. Er werd gezellig een kopje koffie gedronken en een stukje gebak genuttigd.

Bron: Niels Treffers / Doeltreffers

©Niels Treffers / Doeltreffers

©Niels Treffers / Doeltreffers

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Nieuwendijk