Zaltbommel (regio)

Actie tegen eenzaamheid: Wie nodigt u uit?

0

ZALTBOMMEL – Deelnemers van de ‘lokale coalitie tegen eenzaamheid’ komen opnieuw in actie tegen eenzaamheid. Na hun succesvolle actie ‘Bakkie Geluk’ in oktober, waarbij zij koffie met een gesprek uitdeelden, komt de coalitie nu met een actie om mensen aan te zetten iemand uit te nodigen tijdens de kerstperiode.

In Het Kontakt van deze week staat een uitknipkaart om samen iets te gaan doen die mensen op kunnen sturen naar of af kunnen geven aan iemand die ze wat extra aandacht willen geven in de decembermaand. Het blijkt namelijk dat 86% van de mensen die een uitnodiging krijgt, deze accepteert!

Wethouder Adrie Bragt van de gemeente Zaltbommel: “Ik moedig u namens de coalitie tegen eenzaamheid aan om initiatief te tonen en iemand uit te nodigen rond de kerstdagen. Het maakt niet uit of dat voor iets kleins of iets groots is, het gaat er om dat mensen aandacht hebben voor elkaar.”

Instructie: Knip deze kaart uit en nodig iemand die u aan het hart gaat uit om samen iets te doen.

Inspiratie voor activiteiten: koffie drinken, mee naar de kerstmarkt, aanschuiven bij het kerstdiner, een wandeling…

Deel uw verhaal en win een cadeaubon
Heeft u iemand uitgenodigd met deze kaart? Deel uw verhaal dan met de lokale coalitie tegen eenzaamheid. Stuur uw verhaal en uw contactgegevens in een mail (als het kan met foto) uiterlijk 17 januari naar info@zaltbommel.nl onder vermelding van ‘Kaartenactie eenzaamheid’. Onder de inzenders wordt een bon van bol.com van 25 euro verloot.

Initiatief nemen tegen eenzaamheid loont!
Uit een recente peiling, geïnitieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), blijkt dat de kans klein is dat een omstander de uitnodiging afslaat. Maar liefst 86 procent van de Nederlanders geeft aan mee te willen doen aan een activiteit als hij of zij wordt uitgenodigd. Daarnaast blijkt uit deze peiling dat 42 procent van de Nederlandse bevolking zelf meer wil doen tegen eenzaamheid.

Wie is er eenzaam?
Eenzaamheid is vooral een probleem voor mensen die zich sterk of langdurig zo voelen. Hoge eenzaamheidscijfers komen vooral naar voren onder weduwen en weduwnaars, gescheiden mensen, laagopgeleiden, en niet-westerse allochtonen.  Wist u dat er naast de ouderen ook veel jongeren eenzaam zijn? Uit cijfers blijkt dat er in de gemeente Zaltbommel in de leeftijd tussen de 35 – 50 jaar ook een grote groep eenzaam is.  Meer weten? Kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten