AalstBrakelBruchemDelwijnenGamerenKerkwijkNederhemertNieuwaalPoederoijenZaltbommelZaltbommel (regio)Zuilichem

Actie tegen eenzaamheid in de gemeente Zaltbommel: wie nodigt u uit?

0

Zaltbommel – Deelnemers aan de ‘lokale coalitie tegen eenzaamheid’ komen opnieuw in actie tegen eenzaamheid. Na hun succesvolle actie ‘Bakkie Geluk’ in oktober komt de coalitie nu met een actie om mensen aan te zetten iemand uit te nodigen tijdens de kerstperiode.

In Het Kontakt van deze week staat een uitknipkaart om te geven aan iemand met wie u in de decembermaand wat wilt gaan doen. U kunt de kaart opsturen of afgeven aan iemand die in deze periode wat extra aandacht nodig heeft. Het blijkt namelijk dat 86% van de mensen die een uitnodiging krijgt, deze accepteert!

Wethouder Adrie Bragt: “Ik moedig u namens de coalitie tegen eenzaamheid aan om initiatief te tonen en iemand uit te nodigen rond de kerstdagen. Het maakt niet uit of dat voor iets kleins of iets groots is, het gaat er om dat mensen aandacht hebben voor elkaar.”

Deel uw verhaal en win een cadeaubon

Nodigde u iemand uit met deze kaart? Deel uw verhaal dan met de lokale coalitie tegen eenzaamheid. Stuur uw verhaal en uw contactgegevens in een mail (als het kan met foto) uiterlijk 17 januari naar info@zaltbommel.nl onder vermelding van ‘Kaartenactie eenzaamheid’. Onder de inzenders wordt een lunchbon van 25 euro verloot.

Initiatief nemen tegen eenzaamheid loont!

Uit een recente peiling, geïnitieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), blijkt dat de kans klein is dat iemand de uitnodiging afslaat. Maar liefst 86 procent van de Nederlanders geeft aan mee te willen doen aan een activiteit als hij of zij wordt uitgenodigd. Daarnaast blijkt uit deze peiling dat 42 procent van de Nederlandse bevolking zelf meer wil doen tegen eenzaamheid.

Wie is er eenzaam?

Hoge eenzaamheidscijfers komen vooral naar voren onder weduwen en weduwnaars, gescheiden mensen, laagopgeleiden, en niet-westerse allochtonen. Wist u dat er naast de ouderen ook veel jongeren eenzaam zijn? Uit cijfers blijkt dat er in onze gemeente in de leeftijd tussen de 35 – 50 jaar ook een grote groep eenzaam is. Meer weten? Kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Over de lokale coalitie tegen eenzaamheid

Stichting Prezzent, het Buurtteam, gemeente Zaltbommel, Welzijn Bommelerwaard, LevensConsulent en GGD Gelderland-Zuid zijn samen de lokale coalitie tegen eenzaamheid gestart. Samen strijden wij tegen eenzaamheid en helpen we inwoners met waar ze terecht kunnen als ze eenzaam zijn en wat zij zelf kunnen doen ter bestrijding van eenzaamheid.

Bron: Gemeente Zaltbommel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalst